1- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، z.khalili@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده: (290 مشاهده)
زمینه و هدف: ساکشن لوله تراشه یکی از راههای تمیز کردن و باز نگهداشتن راه هوایی در نوزادان بستری در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان است که می تواند با عواقب منفی زیادی از جمله درد، کاهش درصد اشباع اکسیژن خون شریانی، پنومونی، اختلال در ریتم قلب، تغییر در ریتم و تعداد تنفس و سپسیس شود. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین درد ناشی از ساکشن با شاخص های ضربان قلب نوزادان نارس انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی با کد اخلاق IR.UMSHA.REC.1395.424 است که در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان بعثت و فاطمیه همدان بر روی 120 نوزاد نارس انجام شد. ابتدا قبل از ساکشن بیمار، شاخص ضربان قلب نوزاد نیازمند ساکشن توسط پژوهشگر در سه شیفت بر اساس یافته های مانیتورینگ مستقیم نوزاد ثبت شد. حین ساکشن نیز شاخص ضربان قلب مجدداً ثبت شد. داده ها یا استفاده از آزمونهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نوزادان با کاتتر 6 تا 9 فرنچ در با فشار ساکشن 80 تا 85 مورد ساکشن قرار گرفتند. در 26 درصد موارد استانداردهای ساکشن کردن از لحاظ طول مدت ساکشن، فشار استاندارد و سایز مناسب کاتتر رعایت نشد. بین تغییر شاخص ضربان قلب با نمره درد اختلاف آماری معناداری وجود داشت (001/0=p).
نتیجه گیری: عدم رعایت استانداردهای ساکشن کردن در نوزادان نارس می تواند منجر به ایجاد تغییر در شاخص ضربان قلب و افزایش نیازهای پایه ایشان شود که این مهم می تواند باعث اختلال در روند بهبودی نوزادان نارس شود.
واژههای کلیدی: نوزاد نارس،
ساکشن،
درد
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: ۱۳۹۷/۴/۲۵ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۶/۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۵/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۷/۵/۲۴ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۷/۵/۲۴