دوره 1، شماره 1 - ( تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 55-48 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (2874 مشاهده)

مقدمه وهدف:درخت تلکا از گونه درختان گلابی است که در مناطق جنگلی  شمال کشور می روید. برگ این نوع درخت سرشار از آربوتین می باشد که از جوشانده آن برای درمان التهاب استفاده می شود، همچنین در مواردی از قبیل درمان تکرر ادرار و فشار خون بالا و کاهش قند خون کاربرد دارد. در این مطالعه ابتدا  سمیت سلولی عصاره برگ تلکا و همچنین اثر آن بر درصد حیات سلول های آسیب دیده درحضور ماده یt– بوتیل هیدرو پراکسید(t-BHP)رامورد  بررسی قرار داده ایم .

مواد و روشها: مطالعه از نوع تجربی است. بعد از تهیه عصاره برگ تلکا ، سلول های هلا در RPMI 1640 در پلیت های 24 خانه طبق شرایط استاندارد کشت داده شدند .غلظت های مختلف از عصاره برگ تلکا به محیط کشت اضافه شد و بعد از 24 ساعت سمیت سلولی به روش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت،سپس غلظت های (100،150،200،250 میکرو مولار) از ماده اکسیده t-BHP  به محیط کشت اضافه گردیده و خاصیت آنتی اکسیدانی و  محافظتی عصاره برگ تلکا  بر سلول های Hela آسیب دیده  بررسی شد. بقای سلول ها پس از مجاورت با عصاره برگ تلکا  و ماده اکسیدان به روش رنگ سنجی MTT بررسی گردیده و در محیط کشت فوقانی  سلولها فعالیت آنتی اکسیدانی به روش (FRAP (ferric reducing antioxidant power اندازه گیری شد. نتایج به صورت SEM mean گزارش شد و 05/0P< از نظر آماری معنی‌دار در نظر گرفته شد.

یافته ها: یافته ها نشان می دهد که این عصاره در غلظت 2 درصد سمی می باشد ،. هیچ تفاوت معنی داری بین غلظت های زیر2/0 درصد با گروه کنترل وجود نداشت.، میزان آنتی اکسیدان توتال گروه کنترل نسبت به گروه "عصاره برگ تلکا  صفر +250 t-BHP   میکرومولار"، تفاوت معنی دار داشت (001/0 P=). با اضافه کردن t-BHP در مقایسه با گروه کنترل میزان FRAP کم شد.

نتیجه گیری: پره انکوباسیون سلول ها با  غلظت های مختلف عصاره برگ تلکا،  فعالیت آنتی اکسیدانی توتال محیط کشت را به صورت معناداری افزایش داد.بنابراین از این عصاره می توان به عنوان یک انتی اکسیدان طبیعی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 462 kb]   (958 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/3 | ویرایش نهایی: 1398/4/9 | پذیرش: 1394/9/3 | انتشار: 1394/9/3 | انتشار الکترونیک: 1394/9/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.