دوره 1، شماره 2 - ( پائیز 1394 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 28-20 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (3325 مشاهده)

مقدمه و هدف: سلامت برای هر فردی می تواند معنای خاصی داشته باشد و موضوعات مربوط به آن می تواند بر تمام حوزه های زندگی فرد تاثیر بگذارد. درک معنای سلامت و بیماری خصوصاً در سالمندان بعنوان گروه آسیب پذیر مقدمه ای برای برنامه ریزی واقعی تر مبتنی بر واقعیات موجود و توقعات بیماران خواهد بود. هدف از این بررسی تبیین معنای سلامت در گروهی از سالمندان زن و مرد ایرانی بوده است.

مواد و روش ها: این مطالعه پژوهش کیفی از نوع آنالیز محتوی است بدین منظور اطلاعات با انجام مصاحبه های نیمه سازمان یافته با 14 سالمند زن و مرد ساکن شهر سنندج جمع آوری شد، کل داده ها پس از ضبط و پیاده شدن به روش آنالیز محتوی کیفی طبقه بندی و درون مایه های آن استحصال گردید.

   یافته ها : از یافته های حاصل از مطالعه چهار تم بدست آمد که شامل داشتن جسمی سالم و روحیه خوب،  داشتن معنویت وانجام اعمال مذهبی، احساس رضایت و تفکر مثبت در مورد خود و خانواده و انجام فعالیت های مناسب و مستقل روزانه بود.

    نتیجه گیری: به نظر می رسد که مفا هیمی همچون سلامت و پرداختن به بحث های متناظر مربوط به آن در فرهنگ های مختلف از دیدگاه گیرندگان خدمات سلامتی به ویژه در گروه های آسیب پذیر بایستی به طور وسیع تری مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد تا بتوان هرچه بهتر در مسیر ایجاد و ارتقاء سلامتی این گروه های مهم در جامعه برنامه ریزی مناسب داشت.

متن کامل [PDF 398 kb]   (1810 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/7 | ویرایش نهایی: 1398/4/9 | پذیرش: 1394/11/7 | انتشار: 1394/11/7 | انتشار الکترونیک: 1394/11/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.