جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ازوجی

جلال رضایی، شهرزاد غیاثوندیان، رویا ازوجی، معصومه ذاکری مقدم،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: آموزش خود مراقبتی از ارکان اصلی جهت پیشگیری از عوارض در بیماران تحت سلول‌های پیوندی است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیرآموزش خود مراقبتی با ابزار هوشمند همراه بر میزان اضطراب و افسردگی پس از پیوند سلول‌های بنیادی در بیماران لوسمی طراحی شد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۱۰۴ بیمار لوسمی تحت پیوند سلول‌های بنیادی با روش تخصیص تصادفی بلوکی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در بیماران گروه کنترل مراقبت‌های روتین و در گروه مداخله علاوه بر مراقبت‌های روتین، آموزش خود مراقبتی با ابزار هوشمند تلفن همراه به بیمار داده شد. دو هفته، یک ماه و سه ماه پس از شروع مداخله مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) توسط دو گروه کنترل و مداخله تکمیل گردید. تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها با آزمون‌های کای دو و آزمون تی تحت نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ انجام شد.
یافته‌ها: دو گروه از نظر میانگین نمرات اضطراب دو هفته، یک ماه و سه ماه بعد از پیوند تفاوت معناداری داشتند(۰/۰۵p<) اما از نظر میانگین نمرات افسردگی فقط یک ماه بعد از پیوند تفاوت معناداری داشتند(۰/۰۳۸p=).
نتیجه‌گیری: آموزش خود مراقبتی با ابزار هوشمند همراه میزان اضطراب و افسردگی پس از پیوند سلول‌های بنیادی را کاهش می‌دهد.

رویا ازوجی، جلال رضائی، محمد جلیلی، مریم اسماعیلی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: بسیاری از بیماران در طول مدت بستری در بیمارستان ممکن است دچار وخامت بالینی غیرمنتظره شوند و شدت این وخامت بالینی با مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی همراه است. بنابراین ابزار تریاژ موثر برای شناسایی سریع عوامل خطر و مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی، یک نیاز اساسی می‌باشد. در حال حاضر، چندین سیستم امتیازدهی برای پیش‌بینی وخامت بالینی و مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی استفاده می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی دقت انواع ابزارهای نمره هشدار زودرس در پیش‌بینی میزان مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، مقالات مرتبط با استفاده از کلیدواژه‌های Early warning score و Triage early  warning score و Inhospital mortality  و نمره هشدار زودرس و نمره هشدار زودرس تریاژ و مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی در پایگاه علمی جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران، بانک اطلاعاتی نشریات کشور،Science direct  ، Medline, Springer، PubMed و Scholar Google  جستجو شد.
یافته‌ها: براساس دیاگرام پریزما تعداد ۹۵ مقاله یافت شد. و با توجه به هدف مطالعه ۳۲ مقاله مرتبط انتخاب گردید. نتایج نشان داد ابزار نمره هشدار زودرس تریاژ در پیش‌بینی مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی دقیق تر است.
نتیجه‌گیری: سیستم های نمره هشدار زودرس ابزار مفید در مدیریت خطر بیماران هستند. در این بین نمره هشدار زودرس تریاژ با توجه به اینکه سن یکی از پارامترهای آن می‌باشد قدرت بیشتری در پیش‌بینی وخامت بالینی و مرگ‌ومیر داخل بیمارستانی دارد


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN