جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای الهی منش

فریده الهی منش، داوود حسن زاده، نیر سیفی زاده، جمیل عبدالمحمدی، مظفر محمودی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه وهدف:درخت تلکا از گونه درختان گلابی است که در مناطق جنگلی  شمال کشور می روید. برگ این نوع درخت سرشار از آربوتین می باشد که از جوشانده آن برای درمان التهاب استفاده می شود، همچنین در مواردی از قبیل درمان تکرر ادرار و فشار خون بالا و کاهش قند خون کاربرد دارد. در این مطالعه ابتدا  سمیت سلولی عصاره برگ تلکا و همچنین اثر آن بر درصد حیات سلول های آسیب دیده درحضور ماده یt– بوتیل هیدرو پراکسید(t-BHP)رامورد  بررسی قرار داده ایم .

مواد و روشها: مطالعه از نوع تجربی است. بعد از تهیه عصاره برگ تلکا ، سلول های هلا در RPMI ۱۶۴۰ در پلیت های ۲۴ خانه طبق شرایط استاندارد کشت داده شدند .غلظت های مختلف از عصاره برگ تلکا به محیط کشت اضافه شد و بعد از ۲۴ ساعت سمیت سلولی به روش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت،سپس غلظت های (۱۰۰،۱۵۰،۲۰۰،۲۵۰ میکرو مولار) از ماده اکسیده t-BHP  به محیط کشت اضافه گردیده و خاصیت آنتی اکسیدانی و  محافظتی عصاره برگ تلکا  بر سلول های Hela آسیب دیده  بررسی شد. بقای سلول ها پس از مجاورت با عصاره برگ تلکا  و ماده اکسیدان به روش رنگ سنجی MTT بررسی گردیده و در محیط کشت فوقانی  سلولها فعالیت آنتی اکسیدانی به روش (FRAP (ferric reducing antioxidant power اندازه گیری شد. نتایج به صورت SEM mean گزارش شد و ۰۵/۰P< از نظر آماری معنی‌دار در نظر گرفته شد.

یافته ها: یافته ها نشان می دهد که این عصاره در غلظت ۲ درصد سمی می باشد ،. هیچ تفاوت معنی داری بین غلظت های زیر۲/۰ درصد با گروه کنترل وجود نداشت.، میزان آنتی اکسیدان توتال گروه کنترل نسبت به گروه "عصاره برگ تلکا  صفر +۲۵۰ t-BHP   میکرومولار"، تفاوت معنی دار داشت (۰۰۱/۰ P=). با اضافه کردن t-BHP در مقایسه با گروه کنترل میزان FRAP کم شد.

نتیجه گیری: پره انکوباسیون سلول ها با  غلظت های مختلف عصاره برگ تلکا،  فعالیت آنتی اکسیدانی توتال محیط کشت را به صورت معناداری افزایش داد.بنابراین از این عصاره می توان به عنوان یک انتی اکسیدان طبیعی استفاده کرد.


فرزانه الله ویسی، مظفر محمودی، فریده الهی منش، شادی پرویزپور،
دوره ۲، شماره ۲ - ( پائیز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: رادیولوژی تشخیصی دارای بیشترین سهم در تابش­گیری­های آحاد جامعه از منابع یونیزان مصنوعی است. یکی از فاکتورهای مهم در کاهش دز تابشی، کنترل کیفی و اطمینان از کیفیت و نحوه عملکرد دستگاههای رادیولوژی است. کنترل کیفی به منظور تولید تصاویر رادیوگرافیک با کیفیت بالا و در عین حال با اعمال حداقل دز پرتوی انجام می­شود.

مواد و روشها: ۱۰ دستگاه رادیولوژی معمولی موجود در ۵ بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان مورد مطالعه قرار گرفت. سپس، ۱۰ آزمون کنترل کیفی استاندارد بر اساس پروتکل توصیه شده توسط گزارش شماره ۷۴ (استانداردهایی کنترل کیفی) انجمن فیزیک پزشکی آمریکا  (AAMP) و گزارش شماره ۱۰۳ کمیسیون بین المللی حفاظت در برابر اشعه (ICRP) انجام شد. در نهایت، اطلاعات به دست آمده از لحاظ آماری ارزیابی شده و درصد خطای هر پارامتر با استانداردهای موجود مقایسه شد.

یافته­ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که در برخی دستگاهها درصد خطای پارامترهای فیلتراسیون کلی و نیز صحت ولتاژ بالاتر از حد قابل قبول بود و به اصلاح نیاز داشت. همچنین، در برخی دستگاهها درصد خطای پارامتر انطباق میدان تابشی و میدان نوری بیشتر از بازه قابل قبول بر اساس استانداردهای موجود بود. برخی دستگاههای موجود در مراکز استان نیز دارای مقادیر خطای مرزی و آستانه بودند.

بحث و نتیجه­گیری: بر طبق توصیه­های کمسیون حفاظت در برابر اشعه و انجمن فیزیک پزشکی آمریکا، اکثر پارامترهای موردنظر در دستگاههای مورد مطالعه در توافق با معیارهای استاندارد موجود بوده و در بازه قابل پذیرش بودند.


اسرا کرمی، سرشین قادری، شیما مرادیان، شیوا مصطفایی، فردین غریبی، فریده الهی منش،
دوره ۲، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
مقدمه و هدف:
انجام آزمون‌های رادیوگرافی برای تشخیص انواع بیماری‌ها کاربرد دارد ولی خطرات بالقوه‌ای برای بیماران و نیز پرتوکاران شاغل در بخش‌های رادیولوژی به همراه دارد که در صورت رعایت تدابیر حفاظتی، این خطرات به حداقل ممکن کاهش می‌یابد هدف از انجام این مطالعه تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد پرتوکاران شاغل در بخش‌های رادیولوژی شهرستان سنندج در زمینه دستورالعمل‌های حفاظت در برابر پرتوها می‌باشد.
مواد و روش­ها: این مطالعه به‌صورت توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی و با استفاده از یک پرسشنامه ۳۰ سؤالی که بین همه پرتوکاران شاغل در مراکز رادیولوژی شهرستان سنندج تکمیل گردید. این پرسشنامه محتوی اطلاعات دموگرافیک و سؤالاتی در رابطه با میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرتوکاران رادیولوژی در مورد حفاظت پرتویی بود. اطلاعات پرسشنامه تکمیلی با استفاده از نرم‌افزار SPSS۱۸ و آمار توصیفی شامل فراوانی مطلق، فراوانی نسبی، میانگین، انحراف معیار، دامنه، میزان آگاهی، عملکرد و نگرش پرتوکاران با جنس و مدرک تحصیلی و گروه سنی و سابقه کار آنالیز می‌شود.
یافته‌ها: نرخ مشارکت پرتوکاران ۱۶/۹۴ درصد بوده و میانگین و انحراف معیار امتیاز مربوط به آگاهی، نگرش و عملکرد آن‌ها در زمینه حفاظت در برابر پرتوها به ترتیب ۲/۷۲۵±۲۰/۶۵، ۲/۱۲۰±۱۶/۵۹، ۱/۵۹۲±۱۱/۴۳ بود. میانگین و انحراف از معیار سن و سابقه کار پرتوکاران هم به ترتیب ۷/۱۵۸± ۳۴/۱۹، ۶/۹۳۱±۹/۹۶ بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش سن و کاهش مدرک تحصیلی، آگاهی پرتوکاران در زمینه موضوع تحقیق کاهش می‌یافت و همچنین بین آگاهی پرتوکاران با عملکرد آن‌ها در زمینه حفاظت پرتویی رابطه مستقیمی وجود داشت.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN