جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حیدرپور

سوسن حیدرپور، روژین فعلی، کامران یزدانبخش، فاطمه حیدرپور،
دوره ۶، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: اضطراب یکی از شایع‌ترین علائم همراه در مادران بارداراست و با عواقب ناگوار مادری و نوزادی همراه است، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب بارداری و پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش شبه تجربی و با استفاده از طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. ۶۰ زن باردار نخست زای مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمانشاه به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه کنترل مراقبت‌های معمول بارداری و گروه مداخله علاوه بر مراقبت‌های معمول بارداری، هشت جلسه ۶۰ تا ۹۰ دقیقه‌ای مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی دریافت کردند. قبل، بلافاصله بعد و یک ماه پس از مداخله پرسشنامه اضطراب بارداری وندنبرگ توسط هر دو گروه تکمیل شد. بعد از زایمان چک‌لیست پارامترهای فیزیولوژیک (وزن، قد، سن بارداری و نمره آپگار) نوزادان مادران هر دو گروه تکمیل شد. یافته‌ها پس از ورود به نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: اضطراب بارداری قبل از مداخله بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر آماری تفاوت معنادار نداشت (۰/۶۹۴P=) ولیکن در بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنادار بود (۰/۰۰۱ P<). پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان متولدشده از زنان گروه مداخله و کنترل در بعد از زایمان تفاوت معناداری نداشت.
 نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش اضطراب بارداری مؤثر بود ولیکن تأثیری بر پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان در هنگام تولد نداشت.

سوسن حیدرپور، فاطمه دهقان، نادر سالاری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی  یکی از شایع‌ترین مشکلات زنان در سنین باروری است که اغلب در کار و روابط اجتماعی آن‌ها تداخل ایجاد می‌کند. یکی از نظریه‌های پیشنهادی جهت ایجاد علائم سندرم پیش از قاعدگی، عوامل محیطی مانند استرس می‌باشد. مطالعه حاضر، با هدف مقایسه تاثیر تکنولوژی واقعیت مجازی و هیپنوتراپی بر استرس مبتلایان به سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی،  برروی ۹۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که  مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی بودند و  به صورت در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی در سه گروه  هیپنوتراپی(۳۰نفر)، گروه تکنولوژی واقعیت مجازی (۳۰نفر) و گروه کنترل(۳۰نفر) تخصیص یافتند انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه­ های اطلاعات دموگرافیک، غربالگری سندرم پیش از قاعدگی  و DASS۲۱ بود. آرام‌سازی از طریق واقعیت مجازی و هیپنوتیزم طی ۳ جلسه در گروه­های آزمون اجرا شد و بعد از گذشت یک ماه از اتمام جلسات پس آزمون اخذ شد.  داده­ها با استفاده از آزمون­های آماری تی زوجی و آزمون تعقیبی توکی با SPSS-۲۴ تحلیل شد.
یافته ­ها: میانگین نمره استرس، در گروه­های مداخله نسبت به گروه کنترل، کاهش معناداری داشت (۰/۰۰۱>P) ولی در مقایسه بین دو گروه مداخله، تفاوت معناداری بین این دو روش مشاهده نشد و نقش هرکدام در کاهش استرس یکسان بود(۰/۶۲۰=p).
نتیجه­ گیری: هر دو روش تکنولوژی واقعیت مجازی و هیپنوتراپی برکاهش استرس مؤثر می‌باشند. توصیه می­شود روش هیپنوتراپی و تکنولوژی واقعیت مجازی برای کنترل استرس مورد استفاده قرارگیرد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN