زمینه و هدف: اضطراب یکی از شایعترین علائم همراه در مادران بارداراست و با عواقب ناگوار مادری و نوزادی همراه است، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب بارداری و پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش شبه تجربی و با استفاده از طرح پیشآزمون –پسآزمون با گروه کنترل انجام شد. ۶۰ زن باردار نخست زای مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمانشاه به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه کنترل مراقبتهای معمول بارداری و گروه مداخله علاوه بر مراقبتهای معمول بارداری، هشت جلسه ۶۰ تا ۹۰ دقیقهای مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی دریافت کردند. قبل، بلافاصله بعد و یک ماه پس از مداخله پرسشنامه اضطراب بارداری وندنبرگ توسط هر دو گروه تکمیل شد. بعد از زایمان چکلیست پارامترهای فیزیولوژیک (وزن، قد، سن بارداری و نمره آپگار) نوزادان مادران هر دو گروه تکمیل شد. یافتهها پس از ورود به نرمافزار SPSS نسخه ۲۵ مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: اضطراب بارداری قبل از مداخله بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر آماری تفاوت معنادار نداشت (۰/۶۹۴P=) ولیکن در بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنادار بود (۰/۰۰۱ P<). پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان متولدشده از زنان گروه مداخله و کنترل در بعد از زایمان تفاوت معناداری نداشت.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش اضطراب بارداری مؤثر بود ولیکن تأثیری بر پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان در هنگام تولد نداشت.