جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای رحیمی

فواد رحیمی، سهیلا آهنگرزاده رضایی، رحیم بقایی، آرام فیضی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: خطاهای دارویی یکی از شایعترین دلایل خطاهای مراقبت بهداشتی قابل پیشگیری است. از آنجا که پرستاران گردانندگان اصلی بخشهای بیمارستانی بوده و در امر مراقبت از بیماران نقش عمده­ای دارند و بروز اشتباهات دارویی یکی از تهدیدات جدی در سلامت و ایمنی بیمار و همچنین حرفه پرستاری محسوب می­گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل موثر در بروز خطاهای دارویی در پرستاران انجام گرفته است

مواد و روش ها: :در این پژوهش مطالعه­ای توصیفی- تحلیلی  ۱۰۰ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان بعثت سنندج شرکت نمودند. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه­ای ۲بخشی بود. بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم شامل سوالاتی در مورد اشتباهات دارویی در ۵ حیطه بود که توسط نمونه­ها تکمیل گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری ۱۶SPSS   استفاده شد.

یافته­ها: یافته ها نشان داد همه افراد شرکت کننده سابقه خطای داروی در یکسال اخیر داشته اند.. سن ، جنس و بار کاری با خطاهای دارویی ارتباط آماری معنی دار نشان داد. شایعترین خطای دارویی به ترتیب شامل : بیمار اشتباه (۲۶%) ، نوع دارو (۱۹%) ، تجویز دارو (۹%) ، و دوز و زمان دارو (۲۳%) بود

نتیجه گیری: عوامل سازمانی و انسانی بیش از سایر عوامل در بروز اشتباهات دارویی دخالت دارند. بنابراین شناسایی این عوامل نظام بهداشتی درمانی و پرستاران را در رفع این علل و کاهش اشتباهات دارویی و بهبود کیفیت مراقبت و افزایش ایمنی بیمار یاری خواهد داد.


عزت الله رحیمی، رضا قانعی قشلاق، فاضل دهون،
دوره ۳، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سندرم نکرولیز اپیدرمی توکسیک یکی از شدیدترین واکنش های پوستی و مخاطی می­ باشد که عمدتاً در واکنش به داروهایی مانند NSAID ها ایجاد می شود و در ۲۰ تا ۵۰ درصد موارد می ­تواند منجر به مرگ شود.
معرفی بیمار: بیمار آقای ۴۱ ساله ­ای است که با سابقه دریافت داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و با ضایعات ماکولوپاپولر در بیمارستان کوثر شهر سنندج بستری می­شود. بیمار تحت اقدامات درمانی مختلف قرار گرفته و بعد از حدود چهارده روز با حال عمومی خوب ترخیص می­شود.
نتیجه­ گیری: مهمترین رکن در درمان این بیماری، یافتن علت اصلی و قطع عوامل دارویی عامل واکنش می­باشد. مداخلات درمانی شبیه بیماران دچار سوختگی می­ باشد.
 

محفوظ قادری، سارا رحیمی، بهزاد غلام ویسی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: فیبروم لیگامان گرد رحمی بسیار نادر بوده و دلایل بروز آن ناشناخته می باشد. میانگین سنی خاصی برای بروز این توده وجود ندارد و تقریباً از سنین نوجوانی تا آخر عمر ممکن است بروز کند. اگرچه خواص بالینی تومورهای خوش خیم و بدخیم در ناحیه ولوو اغلب مشابه است اما در هر حالت تشخیص و درمان سریع ضروری است.
گزارش مورد: این مطالعه گزارش یک مورد خانم ۷۸ ساله مبتلا به تومور بسیار بزرگ لیگامان گرد سمت راست می باشد. این بیمار تحت لنفادنکتومی اینگوینوفمورال راست، رزکسیون رادیکال تومور و ولوکتومی سمت راست قرار گرفت. مشکل، تشخیص و درمان این مورد دارای نکات مهم و قابل ملاحظه ای می باشد که در ادامه ذکر شده اند.
نتیجه گیری: گاهی اوقات فیبروم ها با الگوهای غیر عادی و در مکانهای غیر معمول بروز می کنند که این باعث می شود از نظر رادیولوژی و بالینی تشخیص بیماری با اشتباه روبه رو شود. فیبروم های لیگامان گرد هرچند نادر هستند اما همیشه باید به عنوان یک مورد در نظر گرفته شوند.
 

لیلا عبدالرحیمی، خلیل جلیلی، شبنم روحی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه و هدف: میگرن یک بیماری مغز و اعصاب است که از نظر اتیولوژی چندین عامل در شروع یا تشدید آن تأثیر دارند. یکی از عوامل مؤثر بر این بیماری عوامل روان‌شناختی همچون کمال‌گرایی است. هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی علائم سردرد میگرن بر اساس ابعاد کمال‌گرایی در پرستاران بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع طرح‌های همبستگی بود که ۲۸۰ پرستار زن با روش تصادفی طبقه‌ای در سال ۱۳۹۷ انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از دو پرسشنامه ابعاد کمال‌گرایی فراست و علائم سردرد میگرن نجاریان استفاده شد. اطلاعات جمع-آوری شده به کمک روش‌های آماری توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و روش‌های آماری استنباطی شامل ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۳، مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: همبستگی معناداری بین ابعاد کمال‌گرایی و علائم سردرد میگرن وجود داشت بدین‌صورت که نگرانی در مورد اشتباهات، استانداردهای فردی، نکوهش والدین، تردید به اعمال، انتظارات والدین و سازمان‌دهی با علائم سردرد میگرن همبستگی معنادار بود (۰/۰۵p<). نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که ابعاد کمال‌گرایی می‌توانند ۳۵ درصد واریانس سردردهای میگرنی را در پرستاران تبیین کنند.
نتیجه‌گیری: این یافته مبنایی برای بررسی‌های بیشتر و انجام مداخلات پیشگیرانه و درمانی برای مبتلایان به میگرن و مخصوصاً در پرستاران است. بدین‌صورت که می‌توان بر مبنای این نتایج پروتکل‌هایی را برای کاهش کمال‌گرایی در نظر گرفت و از این پروتکل‌ها برای کاهش میزان کمال‌گرایی پرستارانی که دچار سردردهای میگرنی هستند استفاده نمود.

لیلا جویباری، شیما رحیمیان، سهیلا کلانتری، سولماز هلاکو،
دوره ۶، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: بروز سرطان پستان در سال­های اخیر به‌طور چشمگیری افزایش‌یافته است و بیماران مبتلا نیازمند مراقبت و اقدامات آگاهانه که بیانگر مراقبت فیزیکی و روانی است، می‌باشند. مطالعه حاضر به صورت مطالعه موردی مراقبتی بر اساس مدل مراقبت انسانی واتسون برای یک بیمار مبتلا به سرطان پستان انجام شده است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش به صورت مطالعه موردی مراقبتی بر اساس مدل مراقبت انسانی واتسون و فرآیند مراقبتی کاریتاس بر روی یک بیمار مبتلا به سرطان پستان در طی ۳ مرحله انجام شده است. برای شناسایی مشکلات و نیازهای بیمار از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته و برای تحلیل داده‌ها از شیوه تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی استفاده شد.
یافته‌ها: نیازها و مشکلات تعیین‌شده بیمار با استفاده از مدل مراقبت انسانی واتسون و مداخلاتی نظیر حمایت اجتماعی، حمایت معنوی، استفاده از تکنیک‌های انرژی‌درمانی و یوگا به طور قابل‌توجهی تعدیل یافت.
نتیجه‌گیری: عملکرد پرستاری کل‌نگر مبتنی بر تئوری مراقبت انسانی در مددجویان مبتلا به سرطان، مستلزم مراقبت یکپارچه خلاق، توأم با احترام، اطمینان‌بخش همراه با توجه به جنبه‌های معنوی و توجه به تمامی ابعاد انسان است که این هدف از طریق انرژی‌درمانی، مشاوره‌های روانشناسی، شرکت در گروه‌های حمایتی و همتایان صورت می‌پذیرد.

مریم عزیزی، بهاره زارعی، حسین رحیمی، سیدمحمد موسوی میرزایی، نجمه جوان، سید ابوالفضل وقار سیدین،
دوره ۶، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: اسکلروز متعدد یک بیماری غیرقابل درمان است که نیازمند خودمدیریتی مناسب است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تأثیر برنامه خودمدیریتی همتا محور با برنامه پرستار محور بر خودمدیریتی بیماران مبتلا به اسکلروز متعدد طراحی گردید.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، ۸۱ بیمار مبتلا به اسکلروز متعدد عضو مرکز جامع درمان بیماری های خاص وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۷ به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابتدا فرم اطلاعات دموگرافیک و مقیاس خودمدیریتی برای همه تکمیل گردید. سپس، این بیماران به صورت تصادفی ساده به دو گروه همتا محور و پرستار محور تخصیص یافتند. جلسات برنامه خودمدیریتی توسط پرستاری مجرب برای ۴ گروه پرستار محور و همچنین توسط فرد همتا برای ۴ گروه همتا محور به مدت ۶ جلسه حدوداً ۵/۱ ساعته، هر هفته یک جلسه، برگزار شد. بلافاصله پس از اتمام مداخله و دو ماه بعد از آن، مقیاس خودمدیریتی برای همه ی شرکت کنندگان تکمیل شد.
یافته‌ها: قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری از لحاظ میانگین نمره خودمدیریتی کل و ابعاد آن بین دو گروه وجود نداشت. آنالیز آماری نشان داد که نمره کل خودمدیریتی و ابعاد آن به طور معناداری در هر دو گروه در طول زمان افزایش یافته است (۰/۰۰۱>p)، همچنین نتایج نشان داد که با گذشت زمان، در گروه خودمدیریتی پرستار محور نمرات خودمدیریتی کل (۰/۰۰۱>p) و ابعاد رفتارهای حفظ سلامتی (۰/۰۰۱>p)، تبعیت/ممانعت از درمان (۰/۰۲>p) به طور معناداری افزایش بیشتری از گروه خودمدیریتی همتا محور نشان دادند.
نتیجه گیری: به‌کارگیری برنامه های خودمدیریتی به شیوه پرستار محور جهت ارتقاء خودمدیریتی مبتلایان به اسکلروز متعدد توصیه می‌گردد.

سارا رحیمی، دکتر جمال صیدی، پرویز فتوحی، شهناز صلواتی قاسمی، بهزاد غلام ویسی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت‌های بیمارستانی، از معضلات سلامتی سراسر جهان است و پرسنل اتاق عمل نقش بسیار مهمی را در پیشگیری از آن را دارند. لذا این مطالعه با هدف تعیین عملکرد تکنولوژیست های جراحی در کنترل عفونت و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان‌های آموزشی درمانی شهر سنندج انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش توصیفی تحلیلی و مقطعی با حجم نمونه ۱۰۰ نفر به روش در دسترس در مراکز آموزشی و درمانی سنندج انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها با پرسشنامه دموگرافیک و  میزان به‌کارگیری اصول کنترل عفونت استفاده شد. سپس داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار۲۲ SPSS  و آمار توصیفی و آزمون کای دو استفاده شد.
یافته‌ها: براساس نتایج  ۵۶ درصد شرکت‌کنندگان زن ، ۶۶ درصد سن کمتر از ۴۰ سال و  ۶۶ درصد دارای مدرک کارشناسی اتاق عمل بودند. عملکرد ۹۸ درصد از تکنولوژیست های جراحی در حد خوب و قابل‌قبول بود و درمیان ابعاد، بیش‌ترین نمرات فعالیت‌های قبل از عمل و کمترین بعد، فعالیت پس از عمل جراحی را کسب نمودند. بین وضعیت عملکرد و میزان به‌کارگیری اصول کنترل عفونت با سن، جنس، مدرک تحصیلی، سابقه کار و ساعت کاری ارتباط معنی‌دار وجود نداشت(p>۰,۰۵).
نتیجه‌گیری: در این پژوهش، عملکرد تکنولوژیست های جراحی در سطح قابل قبولی قرار داشت اما در بعضی از عملکردها همچون تعویض ماسک و پوشیدن دستکش به روش بسته نقص وجود داشت که می‌توان  با برگزاری کلاس‌های آموزشی نسبت به رفع آن‌ها اقدام شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN