۴ نتیجه برای رضائی
ریحانه سبحانی، دکتر عذرا زبردست، سجاد رضائی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: رحم و پستان بخش مهمی از تصویر جنسی یک زن از خویشتن است، با توجه به تأثیرات روانی حذف ارگانهای زنانه بر ارزش گذاری بدن و تنظیم و مقابله روانی افراد، مطالعه حاضر با هدف مقایسه ی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، تصویر بدنی و رضایت جنسی زنان با و بدون سابقه جراحی هیسترکتومی و ماستکتومی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع علی-مقایسه ای بود. ۱۳۵ نفر (۴۵ نفر هیسترکتومی شده، ۴۵ نفر ماستکتومی شده و ۴۵ نفر زنان عادی) به صورت نمونهگیری در دسترس، در سال ۹۸ در شهر رشت انتخاب شدند و به پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان Garnefski، نگرانی از تصویر بدنی Littleton و مقیاس عملکرد جنسی (FSFI-۶) داوطلبانه پاسخ دادند.
یافتهها: در راهبردهای تنظیم شناختی هیجان بین سه گروه زنان تفاوت معنادار وجود دارد؛ راهبردهای زنان ماستکتومی شده (۳۱/۱۳ درصد) در مقایسه با زنان هیسترکتومی شده (۲۸/۵۳ درصد)، سازش یافته تر بود. در نگرانی از تصویر بدنی، زنان گروه ماستکتومی شده (۶۸ درصد) از نظر نگرانی از تصویر بدنی، نگران تر از زنان گروه هیسترکتومی شده (۷۷/۴۳ درصد) بودند. در رضایت جنسی، زنان گروه هیسترکتومی شده (۱۸/۱۱درصد)، رضایت جنسی کمتری نسبت به زنان گروه ماستکتومی شده (۱۹/۴۹درصد)، داشتند. زنان گروه عادی از نظر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، نگرانی از تصویر بدنی و رضایت جنسی شرایط متعادل تری داشتند.
نتیجه گیری: نوع راهبرد شناختی تنظیم هیجان زنان هیسترکتومی و ماستکتومی شده، در عملکرد و رضایت جنسی تأثیرگذار است. تخلیه ی پستان در ماستکتومی، اثرات منفی بیشتری بر تصویر بدنی فرد می گذارد.
حسین فیضی، سروه رضائی، هاجر کاشفی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
زمینه و هدف: دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی در آموزش پرستاری از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر آموزش واحد داروشناسی بالینی بر دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مداخله ای از نوع تجربی ۶۶ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با روش نمونه گیری تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی انجام شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: یافته های مطالعه نشان داد که تفاوت آماری معنیداری در مهارت محاسبات دارویی دانشجویان در دو گروه کنترل و آزمون، بعد از مداخله مشاهده شد (۰۲/۰=p). در دانش داروشناسی دانشجویان نیز بعد از مداخله در حیطه های عوارض دارویی (۰۲/۰=p) و مراقبت پرستاری (۰۰۵/۰=p) در بین گروه کنترل و مداخله تفاوت آماری معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: آموزش واحد داروشناسی بالینی تأثیر مثبتی بر مهارت محاسبات دارویی و دو حیطه عوارض دارویی و مراقبت های پرستاری از دانش داروشناسی دانشجویان داشت، از آنجا که محاسبه دقیق دوز داروها و دانش کافی در زمینه عوارض دارویی و مراقبت های پرستاری تأثیر بسیار مهمی در فرآیند دارو درمانی بیماران دارد، می توان امیدوار بود که تدریس بالینی این واحد تأثیر بسزایی در مهارت محاسبات دارویی و دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری دارد.
واژه های کلیدی: داروشناسی بالینی، دانش داروشناسی، مهارت محاسبات دارویی، دانشجویان پرستاری
جلال رضائی، پگاه آژند، آرش خلیلی، محدثه رضایی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: برای اجرای مراقبت خانواده محور در بخشهای مراقبت ویژه کودکان و نوزادان از سوی پرستاران موانعی وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف طراحی و روانسنجی پرسشنامه موانع اجرای مراقبت خانواده محور در بخشهای مراقبت ویژه کودکان و نوزادان از دیدگاه پرستاران شهر همدان سال ۱۴۰۱ انجام شد.
مواد و روشها: پس از مطالعه میدانی، روایی صوری پرسشنامه ۳۶ گویه ای با دو روش کمی و کیفی انجام شد. روایی کمی صوری توسط۱۰ نفر از پرستاران، روایی کیفی صوری توسط ۵ نفر از اعضای هیئتعلمی پرستاری و روایی محتوا توسط ۱۰ نفر از اعضای هیئتعلمی صورت گرفت. پایایی در دو مرحله به فاصله دو هفته توسط۲۰ نفر از پرستاران بخشهای کودکان انجام شد.جهت ثبات درونی ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. تحلیل عاملی پرسشنامه توسط ۹۵ نفر از پرستاران مراقبت ویژه انجام شد.
یافتهها: شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا پرسشنامه ۲۵ سوالی به ترتیب ۰/۹۰ و ۰/۹۵ محاسبه شد و ۱۱ سوال حذف شد. آلفای کرونباخ پرسشنامه ۰/۹۵و همبستگی درون خوشه ای ۰/۹۵۵ به دست آمد. KMO معادل ۰۸۵۹ و آزمون کرویت بارتلت نشان داد ماتریس همبستگی به منظور تحلیل عاملی مناسب است. تحلیل عاملی پنج عامل دست و پا گیر بودن والدین، حجم کاری بالا، سیاست اجرایی نامناسب، اعتماد به نفس کم والدین و ارائه مراقبت کافی توسط پرستار را با میزان تبیین ۷۵/۶۹ درصد واریانس کل استخراج کرد.
نتیجهگیری: پرسشنامه موانع اجرای مراقبت خانواده محور از دیدگاه پرستاران ابزاری پایا و روا برای بررسی موانع اجرای مراقبت خانواده محور در بخشهای کودکان و نوزادان است.
رویا ازوجی، جلال رضائی، محمد جلیلی، مریم اسماعیلی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: بسیاری از بیماران در طول مدت بستری در بیمارستان ممکن است دچار وخامت بالینی غیرمنتظره شوند و شدت این وخامت بالینی با مرگومیر داخل بیمارستانی همراه است. بنابراین ابزار تریاژ موثر برای شناسایی سریع عوامل خطر و مرگومیر داخل بیمارستانی، یک نیاز اساسی میباشد. در حال حاضر، چندین سیستم امتیازدهی برای پیشبینی وخامت بالینی و مرگومیر داخل بیمارستانی استفاده میشود. این مطالعه با هدف بررسی دقت انواع ابزارهای نمره هشدار زودرس در پیشبینی میزان مرگومیر داخل بیمارستانی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه، مقالات مرتبط با استفاده از کلیدواژههای Early warning score و Triage early warning score و Inhospital mortality و نمره هشدار زودرس و نمره هشدار زودرس تریاژ و مرگومیر داخل بیمارستانی در پایگاه علمی جهاد دانشگاهی، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران، بانک اطلاعاتی نشریات کشور،Science direct ، Medline, Springer، PubMed و Scholar Google جستجو شد.
یافتهها: براساس دیاگرام پریزما تعداد ۹۵ مقاله یافت شد. و با توجه به هدف مطالعه ۳۲ مقاله مرتبط انتخاب گردید. نتایج نشان داد ابزار نمره هشدار زودرس تریاژ در پیشبینی مرگومیر داخل بیمارستانی دقیق تر است.
نتیجهگیری: سیستم های نمره هشدار زودرس ابزار مفید در مدیریت خطر بیماران هستند. در این بین نمره هشدار زودرس تریاژ با توجه به اینکه سن یکی از پارامترهای آن میباشد قدرت بیشتری در پیشبینی وخامت بالینی و مرگومیر داخل بیمارستانی دارد