جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای وهابی

احمد وهابی، اسما خاطری، بشری وهابی، مریم میرزایی، مهین احمدیان،
دوره ۱، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف : دیدگاه و نظرات افراد در زمان های مختلف و بسته به شرایط تغییرپذیر است. یکی از دوران های زندگی انسان که بیشترین تغییرات در آن انجام می شود، دوران دانشجویی است. عوامل فراوانی می تواند سبب ایجاد تغییر در دیدگاه دانشجویان به رشته تحصیلی و آینده شغلی شود. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مورد رشته تحصیلی و آینده شغلی و عوامل مرتبط با آن، انجام گردید.

مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، ۱۱۰ نفر از دانشجویان بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان که در نیمسال اول ۹۴-۱۳۹۳ مشغول به تحصیل بودند، به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای دو بخشی که دارای ۱۸ سئوال اصلی در مورد نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی و آینده شغلی و سئوالات دموگرافیک بود. داده های جمع آوری شده با نرم افزار ۲۱ SPSS و فرمول های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: ۸۵ نفر (۳/۷۷%) نمونه ها زن و بقیه مرد بودند. میانگین سنی آنها ۷۵/۱±۶۹/۲۱ سال بود. میانگین نمره دیدگاه دانشجویان در مورد رشته تحصیلی و آینده شغلی به ترتیب ۸۴/۵±۲۳/۲۶ و  ۴۵/۶±۵۷/۲۴ بود که بیانگر دیدگاه منفی آنها نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی است که با متغیرهای مورد بررسی رابطه آماری مشاهده نشد (۰۵/۰ ‹ p).

نتیجه گیری: نتایج نشان داد نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی و آینده شغلی منفی است. توجه مسئولین آموزشی دانشگاه به این مهم ضروری به نظر می رسد تا با برنامه ریزی های بهتر باعث ایجاد دلگرمی بیشتر در دانشجویان شوند.


احمد وهابی، بشری وهابی، شیلان لطیفی، سیروان صیاد، سیروان اشرفی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: یکی از مهم­ترین انتخاب­های دانش­آموزان بعد از اتمام تحصیلات متوسطه، انتخاب رشته می­باشد. بررسی عوامل موثر بر انتخاب رشته پرستاری می­تواند در شناخت و تقویت انگیزه­های ورود به این رشته کمک­کننده باشد. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی سنندج در مورد عوامل موثر بر انتخاب رشته پرستاری طراحی و اجرا گردید.

مواد و روشها: این مطالعه از نوع مقطعی می­باشد که در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ انجام گردید. جامعه مورد مطالعه دانشجویان جدیدالورود دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج شامل ۸۳ نفر بودند که به روش سرشماری انتخاب شده و مورد پرسش قرار گرفتند. ابزار جمع­آوری داده­ها، پرسشنامه­ای استاندارد بود. داده­های جمع­آوری شده با نرم­افزار SPSS نسخه ۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته­ها: مؤثرترین عامل در انتخاب رشته پرستاری از نظر دانشجویان مورد بررسی، علاقه کمک به مردم و کمترین تأثیر مربوط به تجربه کار درمانی قبل از اشتغال به تحصیل بود. دانشجویان، تأثیر عوامل محیطی را در انتخاب رشته خود بیش از سایر عوامل ذکر کرده بودند (۰۵/۰>p).

نتیجه­گیری: نتایج مطالعه حاکی از آن است که دانشجویان در مورد رشته­های دانشگاهی و جایگاه آنها در جامعه اطلاعات خوبی ندارند لذا، برگزاری کلاسهای آموزشی برای دانش­آموزان سال آخر دبیرستان در زمینه نحوه صحیح انتخاب رشته و آگاه نمودن آنها با رشته­های دانشگاهی به منظور انتخاب رشته­ای درست و همراه با علایق آنها، توصیه می­شود.


مهناز صیادی، احمد وهابی، دائم روشنی، بشری وهابی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( پائیز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: محیط یادگیری بالینی، نقشی بسیار مهم در تربیت دانشجویان حرفه­های پزشکی و به ویژه دانشجویان پرستاری دارد. با توجه به اینکه نظرات و دیدگاه دانشجویان در ارزیابی محیط یادگیری بالینی دارای اهمیت فراوانی است، این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان از محیط یادگیری بالینی و عوامل موثر بر آن طراحی و اجرا گردید.

مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، با استفاده از روش نمونه­گیری سرشماری، نظرات ۱۶۵ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با استفاده از پرسشنامه محیط یادگیری بالینی ۴۲ سئوالی مورد بررسی قرار گرفت. برای  تجزیه و تحلیل داده­ها از شاخصهای میانگین و انحراف معیار و آزمونهای آماری کولموگروف اسمیرنوف، من ویتنی، کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید. سطح معنی­داری در حد ۰۵/۰p منظور گردید.

یافته­ها: ۱۵۹ نفر (۳۶/۹۶%) از دانشجویان مورد بررسی، پرسشنامه­ها را به طور کامل تکمیل نموده و برگردانند. میانگین و انحراف معیار نمره کلی این مطالعه برابر با ۲۵/۱۳±۰۱/۱۳۰ بود که بالاتر از حد متوسط است. بالاترین نمره میانگین بدست آمده مربوط به حیطه­های رضایت (۴۸/۰±۱۵/۳) و روابط بین فردی (۵۶/۰±۱۹/۳) و کمترین آن مربوط به حیطه­های مشارکت (۳۳/۰±۰۳/۳) و فردی سازی (۴۹/۰±۰۲/۳) بود. رابطه آماری معنی­داری بین ترم تحصیلی و حیطه روابط بین فردی، وجود داشت (۰۰۱/۰>p، ۲۸/۰-=r).

بحث و نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه بیان­کننده آن است که حیطه­های مشارکت و فردی سازی محیط یادگیری بالینی دارای ضعف بوده و لذا به منظور جبران این نقیصه، شرکت دادن دانشجویان در برنامه­ریزیهای آموزشی، ضروری به نظر می­رسد.


مهناز صیادی، احمد وهابی، محمد صالح واحدی، دائم روشنی، بشری وهابی، آرزو وهابی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: آموزش بالینی فعالیتی است که سبب تسهیل یادگیری در محیط­های بالینی می­شود. در این پروسه، دانشجویان به همراه مدرسان بالینی خود فعالیت می­کنند. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان پرستاری و مامایی در مورد مورد ویژگی­های خاص مدرسین بالینی اجرا گردید. 
مواد و روشها: این مطالعه از نوع مقطعی بود. جامعه مورد بررسی، دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه­های علوم پزشکی کردستان و آزاد اسلامی سنندج بودند که از بین آنها ۶۶۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع­آوری داده­ها، پرسشنامه­ای دو بخشی بود. بخش اول آن مشخصات دموگرافیک نمونه­های مورد بررسی و بخش دوم آن ۴۷ سئوال شامل گویه­های مؤثر بر شخصیت فردی و شایستگی حرفه­ای از نظر دانشجویان پرستاری و مامایی بود. برای جمع­آوری داده­ها از روش طبقه­بندی سهمیه­ای استفاده گردید. داده­های جمع­آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای بررسی رابطه بین متغیرها از آزمون­های آماری من ویتنی و کروسکال والیس استفاده گردید.
یافته­ها: بیشترین و کمترین نمره میانگین بدست آمده با ۳۲/۱±۷۴/۴ و ۱۸/۱±۳۷/۴ به ترتیب مربوط به شخصیت فردی و شایستگی حرفه­ای بود. نمره میانگین دانشجویان دختر بالاتر از دانشجویان پسر بود و این تفاوت از نظر آماری معنی­دار بود (۰۰۱/۰>p). بین وضعیت تأهل و حیطه­های توانایی تدریس (۰۲/۰=p)، ارزشیابی (۰۳/۰=p) و ارتباطات بین فردی (۰۴/۰=p) تفاوت آماری معنی­دار مشاهده گردید.
نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه بیانگر آن است که مربیان بالینی بایستی از ویژگیهایی مثل شخصیت فردی مناسب و شایسته، توانایی تدریس خوب، شایستگی حرفه­ای قوی، توان ارتباطی بالا و ارزشیابی مناسب دانشجویان برخوردار باشند.
 
مهناز صیادی، احمد وهابی، بشری وهابی، سیروان صیاد، مسعود مرادی، مسعود رسول آبادی، فائزه شریفیان،
دوره ۲، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
مقدمه و هدف: محیط حاکم بر آموزش و یادگیری عاملی تعیین‌کننده و مؤثر بر ایجاد انگیزه در فراگیران برای یادگیری است. جو و محیط حاکم بر یادگیری و آموزش در هر عرصه یادگیری و آموزش می‌تواند متفاوت باشد به‌نحوی‌که به استانداردهای یادگیری نزدیک بوده و یا از آن دور باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین درک دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان از محیط آموزشی بر اساس مدل DREEM در سال ۱۳۹۴ بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بودند که از بین آن‌ها، ۳۰۰ نفر به صورت روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی با تخصیص متناسب انتخاب‌شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه داندی بود. پرسشنامه دارای دو قسمت بود. بخش جمعیت‌شناسی شامل سن، جنس، وضعیت تأهل، مقطع تحصیلی و دانشکده محل تحصیل دانشجو بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۰ استفاده گردید. برای توصیف داده­های جمع‌آوری‌شده از آمار توصیفی شامل فراوانی، میانگین و انحراف معیار و از آزمون من ویتنی برای بررسی رابطه ادراک دانشجو از محیط آموزشی دانشگاه و متغیرهای دو حالته مثل جنس و از آزمون آماری کروسکال والیس برای بررسی رابطه بین ادراک دانشجو از محیط آموزشی دانشگاه و متغیرهای بیش از دو حالته مانند مقطع تحصیلی، دانشکده استفاده گردید.
یافته‌ها: میانگین نمره کلی دیدگاه دانشجویان در مورد محیط آموزشی دانشگاه برابر با ۲۲/۰۳±۱۰۹/۰۴ بود. کمترین و بیشترین نمره میانگین حیطه‌های مورد بررسی با ۰/۴۶±۲/۰۵ و ۰/۵۶±۲/۷۵ به ترتیب مربوط به ادراک دانشجو از شرایط اجتماعی خودش و ادراک دانشجو از توانایی علمی خودش بود. بین دانشکده محل تحصیل دانشجو و دیدگاه دانشجویان در مورد محیط آموزشی، تفاوت آماری معنی‌دار بود (۰/۰۲=p). بین سایر متغیرهای مورد بررسی و دیدگاه دانشجویان در مورد محیط آموزشی دانشگاه، تفاوت آماری معنی‌داری، مشاهده نشد (۰/۰۵<p).
نتیجه ­گیری: اگرچه درصد اندکی از دانشجویان، محیط آموزشی دانشگاه را بسیار نامطلوب گزارش کرده بودند اما این درصد کم به‌مرورزمان، می‌تواند سبب نارضایتی بیشتر در آن‌ها شده و حتی ممکن است در پیشرفت تحصیلی آن‌ها اثرگذار باشد.
 

مهناز صیادی، احمد وهابی، سیروان صیاد، هاجر کاشفی، بشری وهابی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکارآمدی تحصیلی دلالت بر باور یک فرد به توانایی‌هایش در دستیابی به اهداف و فعالیت‌های آموزشی دارد که شکل‌گیری آن متأثر از عوامل مختلفی است. این پژوهش با هدف تعیین بررسی رابطه انسجام خانواده با خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سال ۹۵-۱۳۹۴ انجام گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود. جامعه آماری مورد بررسی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بودند که از بین آن‌ها ۵۰۰ نفر مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه از روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی با تخصیص متناسب استفاده شد؛ به این صورت که هر دانشکده به عنوان یک طبقه در نظر گرفته شد و از هر دانشکده به نسبت سهم دانشجویان آن دانشکده، نمونه‌های نهایی به صورت تصادفی از بین کلاس‌های درس انتخاب‌شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه انسجام خانواده فیشر و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی بودند بعد از تکمیل پرسشنامه‌ها توسط دانشجویان مورد مطالعه، داده‌های موجود در پرسشنامه با نرم‌افزارSPSS  نسخه ۲۰ تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین نمره کلی انسجام خانوادگی دانشجویان مورد بررسی برابر با ۱۱/۲۴±۵۹/۰۷ و میانگین نمره کلی خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان مورد بررسی برابر با ۱۸/۸۸±۱۰۳/۴۵ بود. بین خودکارآمدی تحصیلی و انسجام خانوادگی دانشجویان رابطه مثبت و معنی‌دار آماری وجود داشت (۰/۴۳=r، ۰/۰۰۱p=).
نتیجه‌گیری: برگزاری کلاس‌های آموزشی در مورد اهمیت خانواده و با هم بودن و همچنین برقراری رابطه عاطفی خوب و مناسب با همدیگر برای والدین در مراکز بهداشتی درمانی شهر سنندج توصیه می‌شود.
 

بشری وهابی، احمد وهابی، سیروان صیاد، مهناز صیادی، دائم روشنی، شهناز حاجی صحنه،
دوره ۳، شماره ۱ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکارآمدی تحصیلی دلالت بر باور یک فرد به توانایی هایش در دستیابی به اهداف و فعالیتهای آموزشی دارد،که شکل گیری آن متأثر از عوامل مختلفی است. این مطالعه با هدف تعیین رابطه خودکارآمدی تحصیلی با متغیرهای جمعیت-شناسی در دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کردستان و آزاد اسلامی سنندج در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ انجام گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود که روی ۳۹۸ نفر از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کردستان و آزاد اسلامی سنندج در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای بود. برای جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی  استفاده شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف معیار، تی تست مستقل و آنالیز واریانس یک راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین نمره خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان مورد بررسی بر مبنای نمره ۱۰۰ برابر با ۱۲/۰۴±۶۴/۴۱  بود.  دو گروه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کردستان (۱۲/۱۳±۶۴/۴۹) و آزاد اسلامی سنندج (۱۱/۵۷±۶۳/۹۰) از نظر نمره خودکارامدی با هم تفاوت معنی داری نداشتند. (۰/۶۵=p). بین خودکارآمدی تحصیلی و شغل مادر (۰/۰۰۴=p) و وضعیت اقتصادی خانواده (۰/۰۲=p)، تفاوت آماری معنی دار بود.
نتیجه گیری: نمره میانگین کارآمدی تحصیلی دانشجویان بالاتر از حد متوسط است؛ متغیرهایی مثل برخورداری از امکانات مالی و تحصیلات والدین می تواند به عنوان عوامل مؤثر در افزایش باورهای خودکارآمدی دانشجویان مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

 
زاهد رضایی، غفار کریمیان پور، احمد وهابی، فریده محبتی، آزاده گویلی، یزدان حبیبی، برهان منصوری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اینکه، عدم حضور در کلاس، امروزه به یکی از شایع‌ترین مشکلات در دانشگاه‌های کشور تبدیل‌شده است؛ لذا این مطالعه باهدف تعیین عوامل مؤثر بر حضور دانشجویان در کلاس درس از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال ۱۳۹۴ انجام شد.
مواد و روش ها: روش انجام این تحقیق، توصیفی- تحلیلی بود. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه استاندارد عوامل مؤثر بر حضور در کلاس درس از دیدگاه دانشجویان بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود که ۳۸۱ نفر از آن‌ها با استفاده از روش تصادفی طبقه‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. داده¬های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: میانگین سنی نمونه‌های موردبررسی ۱۶/۲±۸۲/۲۱ سال بود. ۲۱۲ نفر (۶/۵۵%) از نمونه‌های موردبررسی، مؤنث و بقیه آن‌ها مذکر بودند. میانگین و انحراف معیار نمره‌ی کل پرسشنامه‌ی دلایل حضور در کلاس درس از دیدگاه دانشجو ۰/۴۳±۲/۰۶، حیطه‌ی استاد ۰/۵۱±۲/۰۲، محیط آموزشی ۰/۵۲±۲/۰۴ و حیطه‌ی دانشجو ۰/۶۱±۲/۱۲ بود. همچنین نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد که بین وضعیت تأهل دانشجویان (۰/۰۱p)، جنسیت (۰/۰۱p) و معدل (۰/۰۱p) آن‌ها با میزان حضور در کلاس درس تفاوت آماری معنی‌دار وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که بین ویژگی‌های جمعیت شناختی دانشجویان با میزان حضور دانشجویان در کلاس درس و در حیطه‌های استاد، محیط آموزشی و دانشجو رابطه وجود دارد و توجه به این عوامل می‌تواند رغبت دانشجویان برای حضور در کلاس درس را افزایش دهد.
 

احمد وهابی، مهناز صیادی، نادیا صنیعی، بشری وهابی، دائم روشنی، آرزو وهابی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: سواد اطلاعاتی مفهومی است که در نتیجه تحولات و تغییرات سریع در فناوری‌های اطلاعاتی پیدا شده است که فرد به ‌منظور ادامه حیات در جامعه اطلاعاتی به این سواد نیازمند است. این پژوهش با هدف تعیین سطح سواد اطلاعاتی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و دانشگاه کردستان در سال ۱۳۹۴ انجام گردید.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۹۴ روی ۵۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های کردستان و علوم پزشکی کردستان انجام شد. افراد مورد بررسی با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای یک مرحله‌ای انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه استانداردشده داورپناه و سیامک استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون‌های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک‌راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ ها: میانگین سواد اطلاعاتی نمونه‌های مورد بررسی از ۸۷ نمره برابر با ۸/۴۰±۲۵/۱۲ بود. میانگین نمره سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی (۸/۴۳±۲۵/۹۹) به طور معنی‌داری بیشتر از دانشجویان دانشگاه کردستان (۷/۹۱±۶۸/۲۲) بود (۰/۰۲p=). نمره سواد اطلاعاتی دانشجویان رشته­ های گروه پزشکی بالاتر از سواد اطلاعاتی دانشجویان رشته‌های گروه غیرپزشکی بود (۰/۰۳=p).
نتیجه­ گیری: با توجه به سطح پایین سواد اطلاعاتی دانشجویان و با توجه به اهمیت مهارت‌های اطلاعاتی در پیشرفت علمی و افزایش کارایی افراد در شغل خود، آموزش مهارت‌هایی مثل برگزاری کارگاه‌های روش تحقیق و کار با رایانه برای افزایش سواد اطلاعاتی دانشجویان ضروری به نظر می‌رسد.
 

نگین امانی، احمد وهابی، سیروان صیاد، شیلان لطیفی، هاجر کاشفی، عبدالواحد نرماشیری،
دوره ۴، شماره ۲ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: انسجام خانواده به جنبه های سلامت روان‌شناختی خانواده و پیوند عاطفی بین اعضای خانواده اشاره دارد. فرسودگی تحصیلی به معنی ایجاد احساس خستگی نسبت به انجام تکالیف درسی و مطالعه است. این مطالعه با هدف تعیین رابطه انسجام خانوادگی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال ۱۳۹۵ انجام گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است. جامعه مورد مطالعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بودند که از بین آن‌ها، ۳۸۶ نفر مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد فرسودگی تحصیلی ماسلاخ و انسجام خانوادگی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون‌های آماری، ضریب همبستگی پیرسون، تی و آنالیز واریانس یک‌طرفه تجزیه شد.
یافته ها: میانگین نمره انسجام خانواده و فرسودگی تحصیلی در بین نمونه های مورد بررسی به ترتیب برابر با ۱۳/۳۸±۷۶/۲۸ و ۱۴/۷۰± ۴۱/۷۳ بود. یافته های مطالعه بیان کننده آن بود که بین فرسودگی تحصیلی و انسجام خانوادگی رابطه منفی و معنی دار وجود داشت (۰/۲۷-=r،  ۰/۰۰۱p=).
نتیجه گیری: یافته های مطالعه بیان کننده آن است که اکثر دانشجویان مورد بررسی، خانواده خودشان را منسجم می دانستند و یکی از عواملی که باعث موفقیت تحصیلی آن‌ها می باشد وضعیت انسجام خانواده آن‌ها است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN