جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای آگاهی

لیلا هاشمی نسب، روناک شاهوی، فرزانه ظاهری، سیروس شهسواری،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: بارداری و زایمان از جمله دوره هایی است که زنان در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند و به دلیل مسائل و مشکلات ویژه این دوران ، مادر و خانواده وی باید از حقوق زنان باردار آگاهی داشته باشند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی از منشور حقوق زنان باردار در مادران بستری در بخش بعد از زایمان بیمارستانهای شهرستان سنندج در سال ۹۲ طراحی گردید.

مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بوده که درآن ۸۴۰ زن زایمان کرده بخش بعد از زایمان بیمارستان دولتی حضور داشتند روش نمونه گیری به صورت در دسترس و ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش مشخصات فردی و منشور حقوق زنان باردار بود روایی ابزار با روایی اعتبار و پایایی آن با آزمون مجدد تعیین گردید .داده ها با استفاده از نرم افزار۲۰ SPSS  و روش های آماری کای اسکوار و تی تست انجام شد.

یافته ها: نتایج نشان دهنده ی مطلوب بودن سطح آگاهی مادران در خصوص حقوق جسمی و حقوق روانی-اجتماعی می باشد.سطح آگاهی مادران فقط با شغل ۰۱۹/۰  P<و تحصیلات همسر  ۰۰۳/۰ P< معنی دار بود.اما  سطح آگاهی مادران در خصوص حفظ حریم خصوصی،بازدید از محل زایمان در دوران بارداری،اخذ رضایت نامه و داشتن مدارک بیمارستان بعد از ترخیص مطلوب نبود.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق که بیانگر نقش موثر مردان درسطح آگاهی زنان است ، برگزاری کلاس های آموزشی و آموزش جهت مردان برای ارتقاء سطح سلامت خانواده موثر است.


اسرا کرمی، سرشین قادری، شیما مرادیان، شیوا مصطفایی، فردین غریبی، فریده الهی منش،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
مقدمه و هدف:
انجام آزمون‌های رادیوگرافی برای تشخیص انواع بیماری‌ها کاربرد دارد ولی خطرات بالقوه‌ای برای بیماران و نیز پرتوکاران شاغل در بخش‌های رادیولوژی به همراه دارد که در صورت رعایت تدابیر حفاظتی، این خطرات به حداقل ممکن کاهش می‌یابد هدف از انجام این مطالعه تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد پرتوکاران شاغل در بخش‌های رادیولوژی شهرستان سنندج در زمینه دستورالعمل‌های حفاظت در برابر پرتوها می‌باشد.
مواد و روش­ها: این مطالعه به‌صورت توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی و با استفاده از یک پرسشنامه ۳۰ سؤالی که بین همه پرتوکاران شاغل در مراکز رادیولوژی شهرستان سنندج تکمیل گردید. این پرسشنامه محتوی اطلاعات دموگرافیک و سؤالاتی در رابطه با میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرتوکاران رادیولوژی در مورد حفاظت پرتویی بود. اطلاعات پرسشنامه تکمیلی با استفاده از نرم‌افزار SPSS۱۸ و آمار توصیفی شامل فراوانی مطلق، فراوانی نسبی، میانگین، انحراف معیار، دامنه، میزان آگاهی، عملکرد و نگرش پرتوکاران با جنس و مدرک تحصیلی و گروه سنی و سابقه کار آنالیز می‌شود.
یافته‌ها: نرخ مشارکت پرتوکاران ۱۶/۹۴ درصد بوده و میانگین و انحراف معیار امتیاز مربوط به آگاهی، نگرش و عملکرد آن‌ها در زمینه حفاظت در برابر پرتوها به ترتیب ۲/۷۲۵±۲۰/۶۵، ۲/۱۲۰±۱۶/۵۹، ۱/۵۹۲±۱۱/۴۳ بود. میانگین و انحراف از معیار سن و سابقه کار پرتوکاران هم به ترتیب ۷/۱۵۸± ۳۴/۱۹، ۶/۹۳۱±۹/۹۶ بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش سن و کاهش مدرک تحصیلی، آگاهی پرتوکاران در زمینه موضوع تحقیق کاهش می‌یافت و همچنین بین آگاهی پرتوکاران با عملکرد آن‌ها در زمینه حفاظت پرتویی رابطه مستقیمی وجود داشت.
 
فائزه راستگو، پروانه وصلی، کاملیا روحانی، امین رضا امینی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: اصل مهم در پیشگیری از پوکی استخوان، شناخت طرز فکر، روش زندگی و عادات روزانه افراد است و ازآنجایی‌که دوران کودکی و نوجوانی بهترین زمان برای افزایش توده استخوان است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی، باور و عملکرد پیشگیری از پوکی استخوان در دختران نوجوان انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۳۹۶ در شهرستان قوچان و بر روی ۲۰۹ دختر نوجوان که به روش نمونه گیری چندمرحله‌ای از دبیرستان های دخترانه انتخاب شده بودند، انجام شد. پرسشنامه پژوهشگر ساخته دارای ۳۸ سؤال و چهار بخش حاوی مشخصات جمعیت شناختی، آگاهی، باور و عملکرد نوجوانان در زمینه پیشگیری از پوکی استخوان بود که پس از انجام روایی و پایایی و کسب رضایت آگاهانه، توسط شرکت کنندگان به صورت خودگزارش دهی تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ و به کمک آمار توصیفی و استنباطی آزمون های آماری مناسب تحلیل شد.
یافته ها: بیشتر دختران نوجوان آگاهی در سطح متوسط (۵۹/۳ درصد)، باور در سطح خوب (۷۵/۱ درصد) و عملکرد در سطح متوسط (۶۶/۵ درصد) را گزارش نمودند. بین متغیر باور در مورد پیشگیری از پوکی استخوان با شغل مادر ارتباط معنی داری وجود داشت (۰/۰۴۵p=).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه که نشان داد دختران نوجوان علی‌رغم داشتن باور خوب، آگاهی و عملکرد در سطح متوسطی داشتند، لزوم برنامه‌های آموزشی از طریق رسانه‌های جمعی و برگزاری کلاس‌های آموزشی ضروری به نظر می‌رسد و همچنین فراهم آوری تسهیلات رایگان ورزشی و نظارت دقیق بر تغذیه دختران در مدارس از اقدامات مناسب دیگر به شمار می‌روند.

شقایق مجذوبی، هانا سهرابی، روناک شاهوی، مهسا سهرابی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: اخلاق حرفه‌ای نوعی تعهد اخلاقی و وجدان کاری نسبت به هر نوع کار، وظیفه یا مسئولیت است به طوری که به مددجو آسیب نرساند و مراقبت‌ها سیر بهبودی را به همراه داشته باشد. این مطالعه باهدف تعیین میزان آگاهی از اصول اخلاق حرفه‌ای و عوامل مؤثر بر آن در ماماهای شاغل شهر سنندج در سال ۱۳۹۶ انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی روی ۱۵۰ نفر از ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی و بیمارستانی شهر سنندج انجام شد. نمونه‌ها به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه دوقسمتی بود. بخش اول اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم اطلاعات مربوط به آگاهی از حیطه‌های اصول اخلاق حرفه‌ای بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۸ و آزمون‌های توصیفی و استنباطی انجام شد. میزان p کمتر از ۰/۰۵ معنادار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد میزان آگاهی کلی اکثریت ماماها (۹۲%) از اصول اخلاق حرفه‌ای در حد خوب بود. از بین متغیرهای مورد بررسی بین وضعیت تأهل (۰/۰۴۶p=)، محل کار (۰/۰۱p=) و علاقه و انگیزه (۰/۰۱۳p=) با میزان آگاهی کلی ارتباط معنادار وجود داشت.
نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانی شهر سنندج از نظر آگاهی از اصول اخلاق حرفه‌ای در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
 

فرشته عیدی، سید حسین حکمتی مقدم، حسینعلی صادقیان، حسین فلاح زاده، سید جواد حسینی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: خون و فرآورده‌های آن امروزه مکرراً در پروسه‌های جراحی و غیر جراحی استفاده می‌شوند. دانش ناقص کادر درمان در انتقال این فرآورده‌ها می‌تواند باعث خطرات جدی برای بیماران شود. هدف مطالعه حاضر بررسی آگاهی و نگرش و عملکرد کادر درمان درباره انتقال خون و فرآورده‌های آن است.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی در سال ۱۳۹۴ بر روی ۲۰۵ نفر از کارکنان بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و عملکرد جمع‌آوری شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS۲۴ و آزمون‌های آماری کای اسکوئر، فیشر و کروسکال والیس انجام شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر به ترتیب ۵۳/۵% (۱۰۷ نفر) و ۴۶/۵% (۹۳ نفر) افراد دارای آگاهی ضعیف و متوسط درباره انتقال خون و فرآورده‌های بودند. ۹۵/۴% افراد (۱۸۸ نفر) نگرش و عملکرد متوسط در باره انتقال خون و فرآورده‌های آن داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد که بین جنسیت و وضعیت عملکرد ارتباط معنی‌داری مشاهده گردید (۰/۰۴p =).
 نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر ضعیف و متوسط بودن آگاهی کادر درمان درباره انتقال خون و فرآورده‌های آن بود، بنابراین پیشنهاد می‌شود، دوره‌های آموزشی افزایش یابد و عملکرد کادر درمان توسط چک‌لیست ارزیابی شود.

روناک شاهویی، اثمر کریمی، شهرام شریفی، نسرین صوفی زاده، فرزانه خان پور،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: بارداری اغلب با مشکلات روانشناختی مختلف مانند اضطراب همراه می باشد اما این مشکلات اغلب نادیده گرفته شده و درمان نمی شوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر میزان اضطراب مادران باردار در شهر سنندج انجام شد.
مواد و روش ها: روش تحقیق مطالعه حاضر نیمه تجربی به شیوه پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. ۵۰۰ مادر باردار مراجعه کننده به درمانگاه های سطح شهر سنندج و بلوک زایمان بیمارستان بعثت با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر را تکمیل نمودند که از این تعداد،۲۵۰ نفر اضطراب بالا داشتند، از میان آنان ۵۰ نفر انتخاب و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل قرار داده شدند. گروه مداخله در ۸ جلسه آموزش ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس شرکت کردند اما گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. برای مقایسه متغیرهای کمی بین دو گروه از آزمون تی مستقل و وابسته و نرم افزار SPSS v,۲۲ استفاده گردید.
یافته ها: درپژوهش حاضر ۳۵% شرکت کنندگان مدرک ارشد و ۴۰% مدرک دیپلم داشتند. ۹۰% خانه دار بودند و میانگین سن ازدواج ۹۵/۶۰+۴/۲۴ و حدود ۵/۷۷% تمایل به زایمان طبیعی داشتند و میزان اضطراب آشکار و پنهان در ۵۰% متوسط به بالا گزارش شده است. میانگین اضطراب آشکار در گروه کنترل از ۹/۴۵ به ۸/۴۹ (۰۵/۰p>) در گروه مداخله از ۹/۴۶ به ۸/۳۷ رسیده است (۰۵/۰p<)  و از نظر اضطراب پنهان در گروه کنترل میانگین از ۹/۴۲ به ۸/۴۷ (۰۵/۰p>) و در گروه مداخله از ۹/۴۴ به ۸/۳۸ رسیده است (۰۵/۰p<).  مداخله از نظر کاهش اضطراب آشکار بطور معنادار موثر بوده ولی از نظر اضطراب پنهان هرچند آنرا کاهش داده ولی معنادار نبوده است.
نتیجه گیری: با توجه به اثر بخشی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر اضطراب مادران باردار می¬توان از این روش برای کاهش اضطراب مادر باردار استفاده کرد.

غلامحسین عسگری، مهین اعتمادی نیا، فرناز فرشباف مانی صفت،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

پیش زمینه و هدف: پرستاران، در طول فرایند کاری خود، درگیر تنش­های گسترده ­ای می ­شوند که زمینه ساز افزایش خستگی از شفقت و کاهش همدلی در آنها می­ شود؛ لذا مداخلات درمانی جهت کاهش شفقت از خستگی و افزایش همدلی باید مورد توجه قرار بگیرد. براین اساس پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی و کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی بر خستگی از شفقت و همدلی پرستاران انجام شده است.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است. تعداد ۹۰ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان عارفیان ارومیه در پاییز و زمستان ۱۴۰۱، با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در ۳ گروه توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی (۳۰ نفر)، کاهش استرس مبتنی بر توجه آگاهی گروهی (۳۰ نفر) و گروه کنترل (۳۰ نفر) قرار گرفتند و پرسشنامه­ های خستگی از شفقت فیگلی (۱۹۹۵) و همدلی بارون-کوهن (۲۰۰۳) را پیش و پس از مداخله و پس از ۲ ماه پیگیری تکمیل نمودند. داده ها با آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و با نرم افزار spss۲۲ تجزیه و تحلیل شد.
یافته­ ها: نتایج تحلیل واریانس نشان داد در خستگی از شفقت، مداخله کاهش استرس مبتنی بر توجه­ آگاهی گروهی اثربخشی بالاتری نسبت به توجه ­آگاهی معنوی اسلامی گروهی داشت (۰/۰۵ > p)، اما در همدلی، مداخله توجه آگاهی معنوی اسلامی گروهی اثربخشی بالاتری نسبت به مداخله کاهش استرس مبتنی بر توجه­ آگاهی گروهی داشت (۰/۰۵ > p).
 
لیلا رئیسی، شیوا جگرگوشه، امیر حسین مقری، پوران اخوان اکبری، رویا نیکجو،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: COVID-۱۹یک بیماری جهانی است که زنان باردار را که به علت شرایط فیزیولوژی بارداری در حالت ویژه‌ای از سرکوب سیستم ایمنی قرار دارند؛ درمعرض خطر بسیار زیادی قرارمی دهد. به همین علت این مطالعه باهدف تعیین آگاهی و نگرش مرتبط با پاندمی کووید ۱۹ در زنان باردار انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی-مقطعی بود که در آن ۲۵۰ نفر از مادران باردار شهر اردبیل‌ موردمطالعه قرار گرفتند. نمونه‌گیری به صورت چندمرحله‌ای انجام شد. ابزار‌گرد‌آوری داده‌ها چک‌لیست اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته۲۲سوالی آگاهی و نگرش بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS نسخه ۲۱ مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند و از آزمون‌های پارامتریک تی دو نمونه مستقل، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل آماری داده‌ها استفاده گردید.
یافته‌ها: نمره کل نگرش زنان باردار ۷۳/۵±۳۳/۳۹ در دامنه ۲۱ تا ۵۰ به دست آمد و نمره کل آگاهی زنان باردار ۳۱/۲±۳۶/۷ در دامنه ۰ تا ۱۳ بود. نمره آگاهی و نگرش نسبت به ویروس کرونا ارتباط معنی‌دار آماری با رده‌بندی سنی نشان نداد، اما با وضعیت شغلی و تحصیلات ارتباط معنی‌داری را نشان داد (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: مادران در خصوص روش‌های انتقال کرونا به جنین و شیردهی و .... نگران بودند که به علت کمبود آگاهی بوده است. بنابراین همکاری بین متخصصان و مسئولین بهداشتی در خصوص تدوین برنامه آموزشی در راستای افزایش آگاهی و نگرش ضرورت دارد.

سید مسعود هاشمی، مهرداد آذربرزین،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: معاینات غربالگری به‌طورمعمول برای شناسایی افراد در معرض خطر بیماری، به منظور امکان استفاده از مداخلات زودهنگام در راستای پیشگیری یا درمان بیماری‌ها به کار می­روند. در این مطالعه به مقایسه میزان آگاهی و عملکرد دانشجویان کارورز پزشکی و پرستاران نسبت به انجام معاینات غربالگری در سال ۱۴۰۱ پرداخته‌ایم.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهش توصیفی­ - مقایسه ­ای می­باشد. تعداد ۴۵ نفر از پرستاران و ۴۵ نفر از کارورزان پزشکی به شیوه نمونه­گیری در دسترس و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه تحت مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامه پژوهش مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، سوالات بررسی آگاهی و سوالات بررسی عملکرد بود. داده‌ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ و با استفاده از آزمون‌های آماری فراوانی، درصد،  T-testو ضریب همبستگی پیرسون  تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافته­ ها : میزان آگاهی پرستاران و کارورزان پزشکی در حد متوسط بود (به ترتیب ۲/۶۱±۱۰/۲۲و ۰۳/۳±۱۱/۳۶) و از نظر عملکرد ۸۲/۲ درصد پرستاران و۴۶/۷ درصد کارورزان پزشکی عملکرد در حد خوب داشتند. بین میزان آگاهی پرستاران و کارورزان پزشکی تفاوت آماری معناداری وجود نداشت(۰/۰۶۱P=) اما در زمینه عملکرد پرستاران نسبت به کارورزان پزشکی عملکرد مطلوب­تری داشتند(۰/۰۰۱P=).
نتیجه‌گیری: یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که در زمینه آگاهی و عملکرد کارورزان پزشکی و پرستاران در راستای انجام معاینات غربالگری کمبودهایی وجود دارد لذا بایستی در زمینه آموزش موارد معاینات غربالگری و همچنین انجام به موقع آن‌ها به خصوص در کادر درمان برنامه­ریزی­هایی فوری و ضروری انجام پذیرد.

مجید کیان مهر، سارا عابدی کوشکی، سعیده بابایی، حدیثه محمدی، اسما غلامی مقدم،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: بلوغ نقطه عطف عبور از کودکی و ورود به دوران بزرگ‌سالی است و عدم آگاهی درست در رابطه با عملکرد بدن در این دوران و عدم آمادگی برای قاعدگی باعث ترس و وحشت و نگرش منفی در رابطه با بلوغ می‌شود. پژوهش حاضر به تعیین اثربخشی آموزش بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دختران نوجوان درباره بهداشت قاعدگی در دبیرستان‌های (متوسطه اول) شهرستان اسفراین در سال ۱۴۰۱ می‌پردازد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه، از نوع مداخله‌ای بوده که ۴۱۳ نفر از دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهرستان اسفراین با استفاده از فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. در این مطالعه نمونه‌گیری به روش خوشه‌ای انجام شد. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه نیسی و همکاران که میزان آگاهی، نگرش و عملکرد را در مورد بهداشت قاعدگی می سنجد استفاده شد. میزان پایایی ۰/۸۹ محاسبه شد. پیش آزمون اجرا شد سپس آموزش در ۳ جلسه ۶۰ دقیقه‌ای و به شکل سخنرانی و ارائه پاورپوینت‌های آموزشی و نیز پرسش و پاسخ انجام گردید چند روز بعد از اتمام دوره آموزشی، پس آزمون گرفته و سه ماه بعد، آزمون پیگیری انجام شد. سپس  داده‌های جمع‌آوری شده وارد نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴شد و با استفاده از آزمون آماری T زوجی و سایر آزمون‌های توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که بین میزان عملکرد دختران قبل (۲/۶۷± ۲۳/۶۸) و بعد از آموزش (۲/۹۱ ± ۲۶/۱۲) تفاوت معناداری وجود دارد که نشان‌دهنده موثر بودن مداخله می‌باشد (۲/۷۷ ± ۲/۴۴ و p≤۰/۰۵) و همچنین نتایج پژوهش نشان داد مداخله آموزش در حوزه بهداشت بلوغ در میزان نمره آگاهی(۲/۹۵± ۶۶/۲) و نگرش(۴/۶± ۵/۰۹) دانش‌آموزان نیز تأثیرگذار بود(p<۰/۰۵)
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که آموزش مطالب بهداشتی دوران بلوغ(بهداشت قاعدگی) تاثیر محسوسی در میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانش‌آموزان داشته است بنابرین اطلاعات صحیح در این مورد باید از طریق منابع اطلاع‌رسانی درست به ویژه از طریق مادران و مسئولین بهداشت مدارس به آنان منتقل شود، لذا پیشنهاد می‌شود مسئولین مربوطه در جهت افزایش آگاهی دختران نوجوان در رابطه با بهداشت بلوغ به وسیله آموزش همگانی در راستای بهبود نگرش، ارتقا عملکرد و در نتیجه بهبود سطح سلامت تلاش لازم را انجام دهند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN