روناک شاهوی، فرزانه ظاهری، لیلا هاشمی نسب، سیمین نزاریان، فریبا رعنایی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۴ )
مقدمه و هدف: بارداری و زایمان یکی از وقایع مهم و ویژه زندگی زنان و خانوادههای آنان است . امروزه بدلایل مختلف از قبیل عدم آگاهی و نگرش منفی زنان به زایمان طبیعی، میزان سزارین افزایش و عوارض ناشی از آن سبب ناخوشایند شدن تجربه مادری شده است. هدف از این مطالعه مقایسه نگرش پرسنل بهداشتی درمانی و زنان باردار شکم اول در در شهرسنندج در مورد روشهای زایمان بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش توصیفی – تحلیلی تعداد ۶۳۷ زن باردار شکم اول و ۱۵۴ نفر از پرسنل بهداشتی درمانی شهرستان سنندج در سال ۱۳۹۰شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و ۱۷ سوال در ارتباط با سنجش نگرش بصورت پنج گزینه ای لیکریت بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روشهای آماری کای دو و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان دهنده وجود تفاوت معنیدار آماری بین نگرش مثبت پرسنل بهداشتی- در مانی(۱/۳۳%) و زنان باردار شکم اول(۱۰%) به زایمان طبیعی بود(۰۰۱/.=P). بین نگرش مثبت پرسنل درمانی (۸/۴۳%) و بهداشتی (۳/۲۸%) به این روش از زایمان، تفاوت معنیدار آماری مشاهده نشد (۱۴۳/. =p)
نتیجهگیری: میزان آگاهی پائین در زمینه روشهای زایمان، مکانیسم زایمان طبیعی و نبود حمایتهای روانی در هنگام زایمان و برخی عوامل دیگر، سبب تمایل بیشتر زنان باردار به سزارین گردیده است که با برگزاری کلاس های آموزشی در زمینه زایمان طبیعی میتوان آگاهی زنان باردار در زمینه مزایای زایمان طبیعی را افزایش داد .