جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای بارداری

روناک شاهوی، فرزانه ظاهری، لیلا هاشمی نسب، سیمین نزاریان، فریبا رعنایی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: بارداری و زایمان یکی از وقایع مهم و ویژه زندگی زنان و خانواده­های آنان است . امروزه بدلایل مختلف از قبیل عدم آگاهی و نگرش منفی زنان به زایمان طبیعی، میزان سزارین افزایش و عوارض ناشی از آن سبب ناخوشایند شدن تجربه مادری شده است. هدف از این مطالعه مقایسه نگرش پرسنل بهداشتی درمانی و زنان باردار شکم اول در در شهرسنندج در مورد روشهای زایمان بود.

 مواد و روش ها: در این پژوهش توصیفی – تحلیلی تعداد ۶۳۷ زن باردار شکم اول و ۱۵۴ نفر از پرسنل بهداشتی درمانی شهرستان سنندج در سال ۱۳۹۰شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و ۱۷ سوال در ارتباط با سنجش نگرش بصورت پنج گزینه ای لیکریت  بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روشهای آماری کای دو و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته­ها: نتایج نشان دهنده وجود تفاوت معنی­دار آماری بین نگرش مثبت پرسنل بهداشتی- در مانی(۱/۳۳%) و زنان باردار شکم اول(۱۰%) به زایمان طبیعی بود(۰۰۱/.=P). بین نگرش مثبت پرسنل درمانی (۸/۴۳%) و بهداشتی (۳/۲۸%) به این روش از زایمان، تفاوت معنی­دار آماری مشاهده نشد (۱۴۳/. =p)

نتیجه­گیری: میزان آگاهی پائین  در زمینه روش­های زایمان، مکانیسم زایمان طبیعی و نبود حمایت­های روانی در هنگام زایمان و برخی عوامل دیگر، سبب تمایل بیشتر زنان باردار به  سزارین گردیده است که با برگزاری کلاس های آموزشی در زمینه زایمان طبیعی می­توان آگاهی زنان باردار در زمینه مزایای زایمان طبیعی را افزایش داد . 


رضا قانعی قشلاق، مهدیه قلعه نوی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: وقفه تنفسی خواب یک اختلال تنفسی خواب است که در زنان بادار شیوع بالایی دارد و منجر به خواب آلودگی روزانه، اضطراب و افسردگی، اختلال روابط اجتماعی، کاری و خانوادگی و زناشویی می شود و ممکن است کیفیت زندگی را کاهش دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی زنان باردار مبتلا و غیر مبتلا به وقفه‌های تنفسی خواب انجام شده است.
مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی تحلیل که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۳ انجام شد، ۱۴۰ زن باردار (شامل ۷۰ زن مبتلا به وقفه‌های تنفسی خواب و ۷۰ زن غیر مبتلا) مراجعه­کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان سقز با نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و از نظر کیفیت زندگی با هم مقایسه شدند. برای جمع­آوری داده‌ها از برگه مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه غربالگری STOP و پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی SF-۳۶ استفاده شد.
یافته­ها: میانگین نمره کلی کیفیت زندگی (۰/۰۴p=) و نمره حیطه­ های عملکرد جسمانی (۰/۰۰۶p=)، سلامت عمومی (۰/۰۲p=)، عملکرد اجتماعی (۰/۰۲p=) و سلامت روان (۰/۰۲p=) زنان باردار مبتلا به وقفه‌های تنفسی به طور معنی­داری کمتر از زنان فاقد وقفه تنفسی بود.
نتیجه­گیری:کیفیت زندگی مادران باردار مبتلا به وقفه تنفسی خواب پایین­تر از زنان سالم است.
 

سوسن حیدرپور، روژین فعلی، کامران یزدانبخش، فاطمه حیدرپور،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: اضطراب یکی از شایع‌ترین علائم همراه در مادران بارداراست و با عواقب ناگوار مادری و نوزادی همراه است، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی بر اضطراب بارداری و پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش شبه تجربی و با استفاده از طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. ۶۰ زن باردار نخست زای مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمانشاه به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه کنترل مراقبت‌های معمول بارداری و گروه مداخله علاوه بر مراقبت‌های معمول بارداری، هشت جلسه ۶۰ تا ۹۰ دقیقه‌ای مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی دریافت کردند. قبل، بلافاصله بعد و یک ماه پس از مداخله پرسشنامه اضطراب بارداری وندنبرگ توسط هر دو گروه تکمیل شد. بعد از زایمان چک‌لیست پارامترهای فیزیولوژیک (وزن، قد، سن بارداری و نمره آپگار) نوزادان مادران هر دو گروه تکمیل شد. یافته‌ها پس از ورود به نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: اضطراب بارداری قبل از مداخله بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر آماری تفاوت معنادار نداشت (۰/۶۹۴P=) ولیکن در بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنادار بود (۰/۰۰۱ P<). پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان متولدشده از زنان گروه مداخله و کنترل در بعد از زایمان تفاوت معناداری نداشت.
 نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه مشاوره مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش اضطراب بارداری مؤثر بود ولیکن تأثیری بر پارامترهای فیزیولوژیک نوزادان در هنگام تولد نداشت.

اسرین کاظمی، فریبا رعنائی، قباد مرادی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: بارداری به عنوان یک تجربه طبیعی و استرس­زا که با تغییرات وسیع روانی و جسمی در مادران باردار همراه است، می­ تواند بر کیفیت زندگی زنان،  روابط و رضایت زناشویی آن­ها تاثیر بسزایی داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان رضایت زناشویی و عوامل موثر بر آن در زنان شکم اول مراجعه­ کننده به مراکز جامع سلامت شهر سنندج در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
مواد و روش ­ها: این پژوهش، یک مطالعه مقطعی توصیفی است که روی ۴۰۰ زن باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر سنندج طی تابستان  ۱۳۹۷ انجام شد. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیگ و مامایی و همچنین پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ فرم ۳۵ سوالی بود. اطلاعات گردآوری شده در نرم افزار SPSS ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ ها: اکثریت واحدهای مورد مطالعه در ابعاد مختلف رضایت زناشویی ( ۳۵/۵ درصد)، ارتباطات (۳۵/۷۵ درصد)، حل تعارض ( ۴۶/۵ درصد) و تحریف آرمانی (۳۵/۲۵ درصد) دارای رضایت متوسط بودند. همچنین رضایت زناشویی کل ۶۲/۲۳ درصد بود، که نشان داد اکثر زنان باردار از رضایت زناشویی متوسط روبه بالایی برخوردار بودند. رضایت زناشویی با برخی مشخصات دموگرافیک از جمله سن همسر، سطح تحصیلات زن و همسر، شغل همسر، سطح درآمد، تعدد زوجه و سابقه ازدواج قبلی ارتباط معنی­ داری را نشان داد (۰۵/۰p<).
نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اکثریت زنان باردار شکم اول از رضایت زناشویی متوسط روبه بالایی برخوردارند. بنابر این به نظر می رسد ایجاد مراکز مشاوره زوجین در مراکز جامع سلامت می تواند زمینه ارتقاء سطح آگاهی ها در مورد عوامل بهبود رضایت زناشویی و استحکام بیشتر بنیاد خانواده را فراهم کند.
 

شیوا جگرگوشه، نازیلا نژاد دادگر، لیلا رییسی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت خدمات ارائه شده در حوزه بهداشت و درمان دارای جایگاه ویژه ای می باشد. از آنجایی که سلامت هر جامعه در گرو سلامت زنان، خصوصا مادران باردار است و ارائه خدمات با کیفیت می تواند تا حد زیادی مرگ و میر مادر و نوزاد را کاهش دهد، لذا این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه مادران باردار در مورد کیفیت مراقبت های بارداری ارائه شده بر اساس الگوی سروکوال در مراکز بهداشتی شهر اردبیل انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی بود که در آن ۳۰۰ نفر از مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر اردبیل‌ در بازه زمانی اسفند ماه ۱۳۹۹تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۰مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌گیری بصورت چندمرحله‌ای انجام شد. ابزار‌ گرد‌آوری داده ها مشتمل بر پرسشنامه دو بخشی بود: بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم پرسشنامه استاندارد سروکوال بود. جهت دستیابی به نتایج، داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS-۱۸ و آزمون های آماری توصیفی و تی مستقل مورد تجزیه وتحلیل آماری قرارگرفتند.
یافته‌ها : درتمام ابعاد کیفیت خدمات ارائه شده شکاف منفی وجود داشت و بیشترین شکاف در بعد همدلی (۲/۵۱-) و کمترین شکاف در بعد تضمین (۱/۱۲-) گزارش شد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که انتظارات گیرندگان خدمات از ادراک آنها از کیفیت خدمات دریافت شده بیشتر بوده است. لذا همکاری مدیران و سیاست گذاران حوزه بهداشتی در راستای مرتفع نمودن این نیازها و ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده ضروری است.

سوما بهمنی، روناک شاهوی، تریفه مهری، سیده سوما ذکریایی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف:  باتوجه به اینکه دیابت بارداری می تواند باعث مشکلات مادری و جنینی شود، لذا این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ماساژ استروک سطحی پشت بر شاخص های فیزیولوژیک زنان باردار دیابتی بستری در بیمارستان بعثت سنندج انجام  شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود. جامعه موردمطالعه را کلیه زنان باردار دارای دیابت حاملگی، بستری در بخش بارداری های پرخطر بیمارستان بعثت سنندج تشکیل دادند. حجم نمونه در کل ۹۲ نفر برآورد شد و نمونه‌ها به صورت مبتنی بر هدف انتخاب و سپس با استفاده از تخصیص تصادفی در دو گروه ۴۶ نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و بالینی، فرم ثبت شاخص¬های فیزیولوژیک بود. برای گروه مداخله علاوه بر مداخلات روتین، ماساژ استروک سطحی پشت به مدت ۴ روز و هر روز ۱۰ دقیقه در ساعت ۶-۴ عصر انجام شد. اما گروه کنترل فقط مراقبت¬های روتین را دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، آنالیزواریانس انجام شد.p<۰/۰۵ معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: دو گروه قبل از مداخله از لحاظ مشخصات دموگرافیک، بالینی و شاخصهای فیزیولوزیک همگن بودند (p< ۰/۰۵). بعد از مداخله شاخص¬های فیزیولوژیک از جمله نبض (p< ۰/۰۰۱)، فشارخون سیستولیک (p< ۰/۰۰۱)، فشارخون دیاستولیک (p< ۰/۰۲۴)و همچنین تنفس (p< ۰/۰۰۱) درگروه مداخله نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشتند. اما بعد از مداخله بین دو گروه از نظر درجه حرارت بدن اختلاف معناداری دیده نشد(p< ۰/۰۰۱).
نتیجه‌گیری: در زنان مبتلا به دیابت باردرای بطور موثری می¬توان از ماساژ استروک سطحی پشت جهت بهبود شاخص¬های فیزیولوژیک استفاده کرد.

لیلا رئیسی، شیوا جگرگوشه، امیر حسین مقری، پوران اخوان اکبری، رویا نیکجو،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: COVID-۱۹یک بیماری جهانی است که زنان باردار را که به علت شرایط فیزیولوژی بارداری در حالت ویژه‌ای از سرکوب سیستم ایمنی قرار دارند؛ درمعرض خطر بسیار زیادی قرارمی دهد. به همین علت این مطالعه باهدف تعیین آگاهی و نگرش مرتبط با پاندمی کووید ۱۹ در زنان باردار انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی-مقطعی بود که در آن ۲۵۰ نفر از مادران باردار شهر اردبیل‌ موردمطالعه قرار گرفتند. نمونه‌گیری به صورت چندمرحله‌ای انجام شد. ابزار‌گرد‌آوری داده‌ها چک‌لیست اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته۲۲سوالی آگاهی و نگرش بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS نسخه ۲۱ مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند و از آزمون‌های پارامتریک تی دو نمونه مستقل، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل آماری داده‌ها استفاده گردید.
یافته‌ها: نمره کل نگرش زنان باردار ۷۳/۵±۳۳/۳۹ در دامنه ۲۱ تا ۵۰ به دست آمد و نمره کل آگاهی زنان باردار ۳۱/۲±۳۶/۷ در دامنه ۰ تا ۱۳ بود. نمره آگاهی و نگرش نسبت به ویروس کرونا ارتباط معنی‌دار آماری با رده‌بندی سنی نشان نداد، اما با وضعیت شغلی و تحصیلات ارتباط معنی‌داری را نشان داد (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: مادران در خصوص روش‌های انتقال کرونا به جنین و شیردهی و .... نگران بودند که به علت کمبود آگاهی بوده است. بنابراین همکاری بین متخصصان و مسئولین بهداشتی در خصوص تدوین برنامه آموزشی در راستای افزایش آگاهی و نگرش ضرورت دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN