دوره 3، شماره 3 - ( زمستان 1396 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 16-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalili Z, Molavi Vardanjani M, Shamsizadeh M, Alimohammadi N, Tohidi S, Fallahinia G et al . Medication errors in nursing students. SJNMP 2018; 3 (3) :8-16
خلیلی زهرا، مولوی وردنجانی مهدی، شمسی زاده مرتضی، علیمحمدی ندا، توحیدی شهین، فلاحی نیا غلامحسین و همکاران.. خطاهای دارویی در دانشجویان پرستاری. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1396; 3 (3) :8-16

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی لرستان
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، fallahinia@umsha.ac.ir
زمینه و هدف: دانشجویان پرستاری کارورز در عرصه به دلیل استقلال در عمل در خطر انجام خطای دارویی می باشند. جهت حفظ ایمنی بیمار شناسایی خطای دارویی ضروری است. هدف این پژوهش بررسی خطای دارویی دانشجویان پرستاری کارورز در عرصه می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی در سال 1396 بر روی 87 دانشجوی پرستاری کارورز در عرصه دانشکده پرستاری و مامایی همدان که قبلا دوره بهیاری نگذرانده بودند با روش سرشـماری انتخـاب و انجام گردید. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک و احتمال وقوع خطا (33 آیتم) بود بر اساس مقیاس 5 درجه ای لیکرت (از بسیار کم تا بسیار زیاد) جمع آوری شد. تجزیه تحلیل با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گردید.
یافته ها: اکثر دانشجویان 69/1±24/23 سال سن داشتند. بیشترین احتمال وقوع خطا در دانشجویان پرستاری کارورز در عرصه مربوط به انفوزیون چند دارو باهم درمیکروست بدون توجه به تداخلات دارویی و دادن دارو به تعداد اشتباه بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد احتمال وقوع خطاهای دارویی در دانشجویان پرستاری وجود دارد. از این رو مسئولین آموزشی بایـد در برنامـه آموزشی خود استراتژیهای را جهت جلوگیری از خطاهای دارویی بکار گیرند.
دریافت: 1397/4/31 | ویرایش نهایی: 1397/6/5 | پذیرش: 1397/5/24 | انتشار: 1397/5/24 | انتشار الکترونیک: 1397/5/24