دوره 2، شماره 4 - ( بهار 1396 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 75-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghanei Gheshlagh R, Hosseini M A, Sayehmiri K. Job Stress among Iranian nurses: a systematic review and meta-analysis. SJNMP 2017; 2 (4) :68-75
قانعی قشلاق رضا، حسینی محمد علی، سایه میری کورش. استرس شغلی در پرستاران ایرانی: مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1396; 2 (4) :68-75

1- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
3- دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، Sayehmiri@razi.tums.ac.ir
زمینه و هدف: پرستاران به دلیل ماهیت حرفه­ ای حساسی که دارند به طور مداوم در معرض استرس قرار دارند. استرس به یک جزء شناخته شده از پرستاری مدرن و چالشی برای این حرفه تبدیل شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میانگین نمره استرس شغلی در پرستاران ایرانی به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شده است.
مواد و روش­ ها: 11 مطالعه انجام شده با استفاده از کلید واژه­ های استرس شغلی، استرس، پرستار و ترکیب احتمالی آنها از بانکهای اطلاعاتی ملی و بین­ المللی SID، Magiran، PubMed، Scopus و Science direct به دست آمد. آنالیز داده ­ها با استفاده از متاآنالیز (مدل اثرات تصادفی) انجام شد. ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص I2  بررسی شد.
یافته­ ها: میانگین نمره استرس شغلی در پرستاران در 11 مقاله با حجم نمونه 2682 نفر برابر 96/56 بود (فاصله اطمینان 95%: 129-64). بیشترین نمره استرس شغلی مربوط به مطالعات همبستگی بود (میانگین 114/54 و فاصله اطمینان 95%: 167/5-61/5).
نتیجه­ گیری: با توجه به نمره بالای استرس شغلی در پرستاران، اجرای برنامه­ هایی جهت کاهش استرس شغلی پرستاران ضروری به نظر می­رسد.

واژه‌های کلیدی: استرس شغلی، پرستار، متاآنالیز
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/5/2 | ویرایش نهایی: 1398/4/9 | پذیرش: 1398/8/2 | انتشار: 1398/8/2 | انتشار الکترونیک: 1398/8/2