heidarirad F, Yarahmadi M, Heidarirad H, Shafiei M. Evaluation of Prevalence of Depression and Its Related Factors among Women with Breast Cancer Referred to the Radiotherapy Center of Tawhid Hospital of Sanandaj, Iran in 2017. sjnmp. 2018; 4 (2) :39-49
URL:
http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-166-fa.html
حیدری راد فاطمه، یاراحمدی مهران، حیدری راد حدیث، شفیعی معصومه. بررسی میزان شیوع افسردگی و عوامل مرتبط با آن در بین زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز رادیوتراپی بیمارستان توحید سنندج در سال 1396
. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1397; 4 (2) :39-49
URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-166-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، yarahmadi.mp@gmail.com
3- دانشگاه محقق اردبیلی
4- دانشگاه لرستان
چکیده: (84 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماران مبتلا به سرطان پستان در معرض فشار روانی هستند که میتواند منجر به اختلالاتی همچون افسردگی در زندگی ایشان گردد. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع افسردگی و عوامل مرتبط با آن در بین زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز رادیوتراپی بیمارستان توحید سنندج در سال 1396 اجرا شد.
مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی تعداد 200 زن مبتلا به سرطان پستان بخش رادیوتراپی بیمارستان توحید سنندج در سال 1396 مورد بررسی قرار گرفتند. گردآوری داده ها با پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، بالینی و افسردگی بک (BDI) انجام گردید. برای تحلیل دادهها از میانگین، انحراف معیار و آزمونهای همبستگی فی، کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 18 صورت گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد 50% از بیماران افسردگی متوسط تا شدید دارند. بین میزان افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان و سن، وضعیت تأهل، داشتن فرزند، سطح سواد، محل زندگی، نوع درمان، تعداد مداخلات، درجه و شدت بیماری، سابقه سرطان قبلی، یکطرفه و دوطرفه بودن درگیری پستان با سرطان ارتباط معنی داری وجود دارد (0/05>P). آزمون لجستیک نیز نشان داد قویترین پیشبین گزارش افسردگی، درجه و شدت بیماری است (0/05>P).
نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان و تأثیر فراوانی که افسردگی در سلامت روانی و پیشرفت بیماری سرطان می گذارد، پیشگیری و درمان افسردگی از اهمیت و لزوم خاصی برخوردار بوده و می تواند نقش مهمی در بازگشت سریع تر این بیماران به زندگی داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: ۱۳۹۷/۷/۲ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۴