دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 61-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari-sales A, Shadi-Dizaji A. Evaluation of Inhibitory Effect of Methanol Extract of Allium Sativum in vitro on Staphylococcus aureus and Escherichia coli. SJNMP. 2019; 5 (1) :61-68
URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-229-fa.html
جعفری ثالث ابوالفضل، شادی دیزجی عزیزه. بررسی اثر مهاری عصاره متانولی سیر در شرایط آزمایشگاهی بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1398; 5 (1) :61-68

URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-229-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، a.jafari_1392@yahoo.com
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه آتاتورک، ترکیه.
چکیده:   (540 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌ها، باعث افزایش سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک شده است؛ ازاین‌رو تلاش‌های بسیاری جهت یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی‌بیوتیک‌ها صورت گرفته است. هدف از این مطالعه، مقایسه و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی سیر بر رشد تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی پس از جمع‌آوری و انجام مطالعات فارماکوگنوزی عصاره متانولی گیاه تهیه گردید و اثرات ضد میکروبی آن در غلظت‌های 20 تا 400 mg/ml  با استفاده از روش انتشار چاهکی و همچنین تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد میکروب‌ها (MIC) با روش رقیق‌سازی لوله‌ای انجام شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که عصاره متانولی سیر از رشد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی جلوگیری می‌کند. عصاره گیاهی سیر در غلظت6/25  میلی‌گرم بر میلی‌لیتر دارای بیشترین اثر مهاری روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس است که در این میان غلظت 12/5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر دارای بیشترین اثر کشندگی می‌باشند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره سیر ممکن است پس از تکمیل مطالعات تکمیلی به تنهایی برای درمان عفونت‌های باکتریایی مفید باشد و آن را به عنوان جایگزینی برای داروهای شیمیایی معمول در درمان عفونت‌ها بکار برد.
 
واژه‌های کلیدی: اثرات ضد میکروبی، عصاره، سیر
متن کامل [PDF 549 kb]   (226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۰/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱۹ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۸/۳/۱۹

فهرست منابع
1. Digrak M, Alma MH, Ilçim A. Antibacterial and antifungal activities of Turkish medicinal plants. Pharmaceutical Biology. 2001;39(5):346-350. [DOI:10.1076/phbi.39.5.346.5903]
2. Skaltsa HD, Lazari DM, Chinou IB, Loukis AE. Composition and antibacterial activity of the essential oils of Stachys candida and S.chrysantha from southern Greece. Planta Medica. 1999;65(03):255-256. [DOI:10.1055/s-2006-960471]
3. Jafari-Sales A, Jafari B, Sayyahi J, Zohoori-Bonab T. Evaluation of antibacterial activity of ethanolic extract of malva neglecta and althaea officinalis l. On antibiotic-resistant strains of staphylococcus aureus. J Biol Today World. 2015;4(2):58-62. [DOI:10.15412/J.JBTW.01040205]
4. Jafari-Sales A, Shahniani A, Fathi R, Malekzadeh P, Mobaiyen H, Bonab FR. Evaluation of Antibacterial Activity of Essential Oil of Ziziphora clinopodioides and Achillea wilhelmsii on Antibiotic-resistant Strains of Staphylococcus aureus. IMMINV. 2017; 2(2):49-56. [DOI:10.24200/imminv.v2i2.58]
5. Mobaiyen H, Jafari Sales A, Sayyahi J. Evaluating antimicrobial effects of centaurea plant's essential oil on pathogenic bacteria: staphylococcus aureus, staphylococcus epidermidis, and escherichia coli isolated from clinical specimens. J Fasa Univ Med Sci. 2016. 5(4): p. 479-487.
6. Sales AJ, Evaluation of antibacterial activity of ethanol extract of Lavandula Stoechas L. plant on antibiotic-resistant strains Of Staphylococcus Aureus. J Curr Res Sci. 2014. 2(6):641.
7. Sales AJ, Bagherizadeh Y, Malekzadeh P, Ahmadi B, Bonab FR. Evaluation of the Antimicrobial Effects of Essential Oil of Reseda Lutea L. on Pathogenic Bacteria: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, and Escherichia coli. Arch Clin Microbiol, 2017;8(3): 1-6. [DOI:10.4172/1989-8436.100041]
8. Sales AJ, Shadbad NN, Kaleybar VP. The Investigation of the Antibacterial effects of Ethanol extract of Cichorium intybus L. on Antibiotic-resistant Staphylococcus aureus strains. Bull. Env. Pharmacol. Life Sci. 2015; 4(4):161-164.
9. Qi Z. WHO Traditional Medicine Strategy. 2014-2023. Geneva: World Health Organization, 2013.
10. Cowan MM. Plant products as antimicrobial agents. Clin Microbiol Rev, 1999; 12(4):564-582. [DOI:10.1128/CMR.12.4.564]
11. Salama AA, et al. Inhibitory effect of allicin on the growth of Babesia and Theileria equi parasites. J Parasitol Res. 2014; 113(1):275-283. [DOI:10.1007/s00436-013-3654-2]
12. Wolde T, Kuma H, Trueha K, Yabeker A. Anti-Bacterial Activity of Garlic Extract against Human Pathogenic Bacteria. J Pharmacovigil. 2018; 6(253):2-8.
13. Bakri IM, Douglas CWI. Inhibitory effect of garlic extract on oral bacteria. Arch Oral Biol. 2005;50(7):645-651. [DOI:10.1016/j.archoralbio.2004.12.002]
14. Jazani NH, Shahabi S, Ali AA, Zarrin S, Daie NA. In vitro antibacterial activity of garlic against isolates of Acinetobacter sp. J Biol Sci. 2007;7(5):819-822. [DOI:10.3923/jbs.2007.819.822]
15. Sivam GP. Protection against Helicobacter pylori a nd Other Bacterial Infections by Garlic. Journal of Nutrition. 2001;131(3):1106S-1108S. [DOI:10.1093/jn/131.3.1106S]
16. Benavides GA, et al. Hydrogen sulfide mediates the vasoactivity of garlic. Proc Natl Acad Sci. 2007;104(46):17977-17982. [DOI:10.1073/pnas.0705710104]
17. Karuppiah P, Rajaram S. Antibacterial effect of Allium sativum cloves and Zingiber officinale rhizomes against multiple-drug resistant clinical pathogens. Asian Pac J Trop Biomed. 2012;2(8):597-601. [DOI:10.1016/S2221-1691(12)60104-X]
18. Onyeagba RA, Ugbogu OC, Okeke CU, Iroakasi O. Studies on the antimicrobial effects of garlic (Allium sativum Linn), ginger (Zingiber officinale Roscoe) and lime (Citrus aurantifolia Linn). Afr J Biotechnol. 2004; 3(10):552-554. [DOI:10.5897/AJB2004.000-2108]
19. Jafari-Sales A, Bolouri P. Evaluation of the antimicrobial effects of Glycyrrhiza glabra l. on some gram positive and gram negative pathogenic bacteria in laboratory conditions. Jorjani Biomed J. 2018;6(4):78-84. [DOI:10.29252/jorjanibiomedj.6.4.78]
20. Alorainy MS. Evaluation of antimicrobial activity of garlic (Allium sativum) against E. coli O157: H7. J Agr Vet Sci. 2011;4:149-157.
21. Belguith H, Kthiri F, Chati A, Sofah AA, Hamida JB, Landoulsi A. Study of the effect of aqueous garlic extract (Allium sativum) on some Salmonella serovars isolates. Emir. J. Food Agric, 2010;22(3): 189-93. [DOI:10.9755/ejfa.v22i3.4889]
22. Zhang, X. Three supplementary methods for analyzing cytotoxicity of Escherichia coli O157: H7. J Microbiol Meth. 2016;120:34-40. [DOI:10.1016/j.mimet.2015.11.011]
23. Alzowahi FA, Abu-Taleb A, As-Suhbani A, Kadam TA. The inhibitory effects of garlic extract and its fractions against some Enterobacteriaceae spp. isolated from sprouted Mung bean. Int J Curr Microbiol App Sci. 2013;2(7):104-115.
24. Daka D, Awole M, Assessment of the antibacterial effect of crude preparation of garlic (Allium sativum) on diarrhea causing bacteria: an In vitro, study. Asian J Med Sci. 2009;1(1):12-14.
25. Gull I, Saeed M, Shaukat H, Aslam SM, Samra ZQ, Athar AM. Inhibitory effect of Allium sativum and Zingiber officinale extracts on clinically important drug resistant pathogenic bacteria. Ann Clin Microb Anti. 2012;11(1):8. [DOI:10.1186/1476-0711-11-8]
26. Iwalokun BA, Ogunledun A, Ogbolu, DO, Bamiro SB, Jimi-Omojola J. In vitro antimicrobial properties of aqueous garlic extract against multidrug-resistant bacteria and Candida species from Nigeria. J Med Food. 2004; 7(3):327-333. [DOI:10.1089/jmf.2004.7.327]
27. Sabahi M, esmaeili R, dastan D, Alikhani M Y. Antibacterial Activity of Aqueous and Alcoholic Extracts of Garlic and Aloe Vera Against Clinical Isolates of Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and E.coli . Iran J Med Microbiol. 2018;12(4):288-293. [DOI:10.30699/ijmm.12.4.288]
28. Jabar MA, Al-Mossawi A. Susceptibility of some multiple resistant bacteria to garlic extract. Afr J Biotechnol. 2007;6(6):771-776.
29. Majnooni MB, Abiri R, Afnanzade NS, Malek Khatabi P. Study of antibacterial effects of hydro-alcoholic extract of 8 medicinal herbs against vancomycin resistant staphylococcus aureus. JMP. 2012;1(41):103-110.
30. Sadeghian A, Ghazvini K, Antimicrobial activity of garlic extract against Shigella. IJBMS. 2015;27(3):142-144.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN