دوره 5، شماره 1 - ( تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 61-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari-sales A, Shadi-Dizaji A. Evaluation of Inhibitory Effect of Methanol Extract of Allium Sativum in vitro on Staphylococcus aureus and Escherichia coli. SJNMP. 2019; 5 (1) :61-68
URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-229-fa.html
جعفری ثالث ابوالفضل، شادی دیزجی عزیزه. بررسی اثر مهاری عصاره متانولی سیر در شرایط آزمایشگاهی بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1398; 5 (1) :61-68

URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-229-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، a.jafari_1392@yahoo.com
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه آتاتورک، ترکیه.
چکیده:   (233 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌ها، باعث افزایش سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک شده است؛ ازاین‌رو تلاش‌های بسیاری جهت یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی‌بیوتیک‌ها صورت گرفته است. هدف از این مطالعه، مقایسه و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی سیر بر رشد تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی پس از جمع‌آوری و انجام مطالعات فارماکوگنوزی عصاره متانولی گیاه تهیه گردید و اثرات ضد میکروبی آن در غلظت‌های 20 تا 400 mg/ml  با استفاده از روش انتشار چاهکی و همچنین تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد میکروب‌ها (MIC) با روش رقیق‌سازی لوله‌ای انجام شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که عصاره متانولی سیر از رشد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی جلوگیری می‌کند. عصاره گیاهی سیر در غلظت6/25  میلی‌گرم بر میلی‌لیتر دارای بیشترین اثر مهاری روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس است که در این میان غلظت 12/5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر دارای بیشترین اثر کشندگی می‌باشند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره سیر ممکن است پس از تکمیل مطالعات تکمیلی به تنهایی برای درمان عفونت‌های باکتریایی مفید باشد و آن را به عنوان جایگزینی برای داروهای شیمیایی معمول در درمان عفونت‌ها بکار برد.
 
واژه‌های کلیدی: اثرات ضد میکروبی، عصاره، سیر
متن کامل [PDF 549 kb]   (128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۱۲/۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱۹ | انتشار الکترونیک: ۱۳۹۸/۳/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN