دوره 5، شماره 3 - ( زمستان 1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 63-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari-Sales A, Mobaiyen H, Jafari B, Sayyahi J. Assessment of Antibacterial Effect of Alcoholic Extract of Centaurea depressa M.B., Reseda lutea L. and Fumaria asepala on Selected Standard Strains in Vitro. SJNMP. 2019; 5 (3) :63-73
URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-276-fa.html
جعفری ثالث ابوالفضل، مبین هایده، جعفری بهبود، سیاحی جواد. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره الکلی گل گندم، اسپرک زرد و شاه‌تره در مقابل سویه‌های استاندارد منتخب در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1398; 5 (3) :63-73

URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-276-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ، A.JAFARI_1392@YAHOO.COM
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه میکروبیولوژی دانشکده پزشکی
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی
4- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
چکیده:   (137 مشاهده)
زمینه و هدف: بروز مقاومت‌های دارویی علیه داروهای ضد میکروبی شیمیایی، سبب شده است که در سال‌های اخیر به استفاده از گیاهان دارویی در درمان عفونت‌ها توجه زیادی شود. هدف از این پژوهش تعیین اثر ضد باکتریایی عصاره گیاهان گل گندم، اسپرک زرد و شاه‌تره بر روی برخی از باکتری‌های پاتوژن است.
مواد و روش‌ها: گیاهان مورد آزمایش از شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی ایران در فصل بهار جمع‌آوری شد و توسط گیاه شناسان سازمان جهاد کشاورزی، به‌عنوان گل گندم، اسپرک زرد و شاه‌تره مورد تائید واقع شدند. پس از تهیه عصاره الکلی گیاهان مذکور، تأثیر غلظت‌های 50 الی 400 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر، از این عصاره به روش انتشار از چاهک و انتشار از دیسک بر روی باکتری‌ها موردبررسی قرار گرفت. آزمایش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری‌ها و حداقل غلظت کشندگی باکتری‌ها (MIC/MBC) به روش رقت در لوله انجام گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که اثر مهاری عصاره‌های الکلی اسپرک زرد و گل گندم بر باکتری‌های گرم مثبت بیش از باکتری‌های گرم منفی است همچنین اثر مهاری عصاره‌های الکلی شاه‌تره بر باکتری‌های گرم منفی بیش از باکتری‌های گرم مثبت است. آنالیز آزمون MBC /MIC نشان داد که عصاره گیاهان دارویی بیشترین حساسیت رو به باکتری باسیلوس سرئوس و کمترین حساسیت رو به اشریشیا کلی داشت.
نتیجه‌گیری: عصاره الکلی گیاهان مورد بررسی در شرایط آزمایشگاهی بر رشد باکتری‌های بیماری‌زا اثرات مهارکنندگی فراوان ای دارد. به منظور کاربرد بالینی این عصاره‌ها انجام تحقیقات بالینی ضروری است.
متن کامل [PDF 938 kb]   (64 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۸/۵/۳۰ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۰/۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۰/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Scientific Journal of Nursing, Midwifery and Paramedical Faculty

Designed & Developed by :M.TAHAN