دوره 9، شماره 2 - ( 9-1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 199-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Ghorbanzadeh S, Mancheri H, Sabzi Z. Investigating Missed nursing care and factors related to them in general and intensive care departments from the nurses' point of view. SJNMP 2023; 9 (2) :187-199
URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-578-fa.html
قربانزاده سارا، منچری حمیده، سبزی زهرا. بررسی مراقبت‌های پرستاری فراموش‌ شده و عوامل مرتبط با آن‌ها در بخش های جنرال و مراقبت ویژه از دیدگاه پرستاران. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1402; 9 (2) :187-199

URL: http://sjnmp.muk.ac.ir/article-1-578-fa.html

1- دانشکده پرستاری و مامایی گرگان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
3- دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، zsgorgan@yahoo.com
چکیده:   (651 مشاهده)
زمینه و هدف: شناسایی مراقبت‌های فراموش‌شده در بخش های مختلف بالینی در جهت ارتقا کیفیت، کمیت مراقبت و رضایتمندی بیماران ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه مراقبت‌های پرستاری فراموش‌شده و عوامل مرتبط با آن‌ها در بخش های ویژه و جنرال از دیدگاه پرستاران انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی تحلیلی، تعداد 720 پرستار به روش طبقه‌ای با تخصیص متناسب با تعداد پرستاران بیمارستان‌ها (360 نفر از بخش های ویژه و 360 نفر از بخش های جنرال) بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1401 و به شیوه در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های مراقبت پرستاری فراموش‌شده و عوامل مرتبط جمع‌آوری شد، آنالیز داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 18 و آزمون من ویتنی، در سطح معناداری 0/05 انجام شد.
یافته‌ها: میانگین مراقبت پرستاری فراموش‌شده در بخش­های مراقبت ویژه (7/55±31/40) و در بخش های جنرال (8/18±66/23) بود. میانگین نمره عوامل مراقبت پرستاری فراموش‌شده در بخش جنرال( 8/16±33/94) و در بخش ویژه (11/19±64/02) تفاوت معنادار آماری داشت (0/001P=). پراهمیت‌ترین مراقبت پرستاری فراموش‌شده در بخش ویژه و جنرال به ترتیب "شرکت در کنفرانس‌های بین‌رشته‌ای مراقبت از بیمار" و" انجام مراقبت‌های دهان" بود. پراهمیت‌ترین عوامل مرتبط با مراقبت فراموش‌شده در بخش ویژه" شرایط اضطراری بیماران" و در بخش جنرال" کمبود کارکنان پرستاری" بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به تفاوت مراقبت‌های پرستاری فراموش‌شده در بخش های جنرال نسبت به بخش های مراقبت ویژه، آموزش کادر مراقبتی و نظارت و پایش بر عملکرد آن‌ها ضروری می‌باشد.

متن کامل [PDF 657 kb]   (230 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/9/1 | ویرایش نهایی: 1402/10/3 | پذیرش: 1402/9/24 | انتشار: 1402/9/24 | انتشار الکترونیک: 1402/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق