مقدمه وهدف: اعتیاد به مواد مخدر بعنوان یک بیماری و یکی از چهار بحران بزرگ جهان (بحران محیط زیست، فقر، تهدید اتمی و مواد مخدر) به شمار میآید و در کشور ما ایران به دلیل وجود بافت جوان جمعیتی، این موضوع پیچیدگی خاص خود را یافته است. این مطالعه با هدف پیش بینی مدل گرایش به اعتیاد دانشجویان بر اساس عوامل شخصیتی (NEO) انجام شد.
مواد و روشها: روش مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بوده و نمونه پژوهش شامل 220 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در سال تحصیلی 1394-1393 بودند؛ که با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامههای پنج عامل بزرگ شخصیتNEO-FFI ، و مقیاس آمادگی به اعتیاد اهواز (LAP) بود. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS-16 تجزیه و تحلیل و با استفاده از نرم افزار LISERL تحلیل مسیر گردید.
یافتهها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین متغییرهای برونزا برونگرایی و وظیفهشناسی با ضریب رگرسیونی 12/0- و37/0 به طور مستقیم اثر معنیداری بر آمادگی به اعتیاد دارند.
بحث و نتیجهگیری: طبق یافتهها ویژگیهای شخصیتی برونگرایی پیشبینیکننده مناسبی برای گرایش دانشجویان به سوء مصرف مواد بود، بنابراین در حوزه پیشگیری از وابستگی به مواد،آموزش دانشجویان در این زمینه میتواندکمک کننده باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |