دوره 2، شماره 2 - ( پائیز 1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 57-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaaghoobi M, Roshani D, Gharib A, Khodadadi S. Comparison of oxygen therapy with simple face mask and nasal canola on hemoglobin oxygen saturation. SJNMP 2016; 2 (2) :46-57
یعقوبی مختار، روشنی دائم، غریب علیرضا، خدادادی شبنم. بررسی مقایسه اکسیژن درمانی با ماسک صورت وکانولای بینی بر درصد اشباع اکسیژن هموگلوبین . فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1395; 2 (2) :46-57

مقدمه و هدف: از مشکلات بعد از عمل جراحی هیپوکسی است که از شایع‌ترین عوارض پس از عمل جراحی است که می‌تواند عوارض و مشکلات بسیاری برای بیمار بوجود بیاورد. این مطالعه با هدف تعیین اثر مقایسه اکسیژن درمانی با ماسک صورت وکانولای بینی بر درصد اشباع اکسیژن هموگلوبین بعد از اعمال جراحی در بخش ریکاوری انجام شد.

مواد و روشها: این مطالعه بر روی 84 بیمار در بخش ریکاوری بیمارستان بعثت سنندج انجام شدکه بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، سپس هر دو گروه تحت درمان با کانولای بینی و ماسک 5 لیتر اکسیژن دریافت کردند و قبل و بعد از مداخله درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن سنجش و سپس با هم مقایسه گردید و از نرم افزار SPSS نسخه 23 برای تجزیه و تحلیل و برای مقایسه میانگین درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن در قبل و بعد از مداخله در هر دو روش ماسک و نازال کانولا از آزمون آماری تی زوجی و برای مقایسه میانگین­ها در قبل و بعد از مداخله ازآزمون تی مستقل استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که قبل و بعد از اکسیژن درمانی با نازال کانولا و ماسک  میزان درصد اشباع اکسیژن هموگلوبین تفاوت معناداری داشت (0001/0P<) و همچنین مقایسه بعد از مداخله درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن در دو گروه نازال کانولا و ماسک تفاوت معنی داری نداشت  (05/0P<).

بحث و نتیجه­گیری: نتایج حاصل از یافته‌ها نشان داد که اکسیژن درمانی بردرصد  اشباع اکسیژن هموگلوبین در دو گروه نازال کانولا و ماسک تفاوت آنچنانی نداشت و هر چه مدت زمان اکسیژن دریافتی بیشتر می شد میزان درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن افزایش می یافت.

دریافت: 1395/5/5 | ویرایش نهایی: 1398/4/10 | پذیرش: 1395/10/1 | انتشار: 1396/2/27 | انتشار الکترونیک: 1396/2/27