دوره 1، شماره 1 - ( تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، Sinavaliee@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (4154 مشاهده)

مقدمه و هدف: تجربه هر بیماری و به ویژه روش های درمان آن علاوه بر تاثیرات جسمی می تواند اثرات روانشناختی بر جنبه های مختلف زندگی فرد بگذارد. تجربه این تاثیرات خود نیز تحت تاثیر نوع بیماری، علائم آن و وضعیت فرهنگی اجتماعی بیماران قرار می گیرد. لذا با توجه به اهمیت تبیین تجربه بیماران در جهت ارتقاء کیفیت مراقبت، پژوهش حاضر با هدف تبیین تجربه جراحی برداشتن پروستات در مردان مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات انجام شد.

مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوا بود. با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بیماران بستری در بخش های ارولوژی بیمارستان توحید سنندج که تحت عمل جراحی برداشتن پروستات از راه پیشابراه قرار گرفته بودند جهت شرکت در پژوهش انتخاب شدند. اطلاعات با انجام مصاحبه های عمیق جمع آوری شد و پس از مصاحبه با 15 بیمار، اطلاعات با روش آنالیز محتوی کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده در این پژوهش چهار درونمایه نهایی استحصال گردید. یافته ها نشان داد که برای این گروه از بیماران جراحی برداشتن پروستات از راه پیشابراه به معنی تسلیم شدن در برابر بیماری، ناگزیر به جراحی شدن، رهائی و آسایش و دلواپسی از آینده بود.

نتیجه گیری: درک تجربه مردان از بیماری و جراحی برداشتن پروستات از راه پیشابراه نیاز به توجه بیشتر جهت افزایش آگاهی مردان از بیماری پروستات جهت پذیرش بیماری و درمان، تاثیر علائم بر ابعاد مختلف زندگی خصوصی و مذهبی آنها، تهیه و اجرای برنامه مراقبتی بعد از عمل را آشکار ساخت.

متن کامل [PDF 494 kb]   (6762 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/4 | ویرایش نهایی: 1398/4/9 | پذیرش: 1394/9/4 | انتشار: 1394/9/4 | انتشار الکترونیک: 1394/9/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.