دوره 1، شماره 1 - ( تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 21-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shami S, Fathi M, Mohammadi D. Comparing the effects of ethanol, Betadine, and ethanol-chlorhexidine gluconate on phlebitis induced by peripheral intravenous catheters. SJNMP 2015; 1 (1) :15-21
شامی شعله، فتحی محمد، محمدی دولت. مقایسه اثر اتانول کلر هگزیدین گلوکونات /اتانول وبتادین در پیشگیری از فلبیت ناشی از کاتترهای وریدهای محیطی در بیماران بخشهای داخلی بیمارستان بعثت سنندج. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1394; 1 (1) :15-21

1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، Shami471@yahoo.com

مقدمه و هدف: فلبیت و عفونت محل فرو بردن کاتتر از عوارض کاتترهای محیطی در بخشهای بیمارستانی  هستند.نوع مواد ضد عفونی کننده موضعی مصرفی برای آماده سازی محل کاتتر گذاری، میزان و شدت این عوارض را تغییر می دهند .  هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر ضد عفونی کردن پوست با بتادین ، اتانول، و ترکیب کلر هگزیدین گلوکونات با اتانول در پیشگیری از فلبیت ناشی از کاتترهای وریدهای محیطی در بیماران بخش های داخلی بیمارستان بعثت سنندج بود.

مواد وروش ها:در این مطالعه کار آزمایی بالینی 123 بیمار بصورت تصادفی در 3 گروه قرار گرفتند . محل فرو بردن کاتتر توسط یکی از سه محلول بتادین10%  ،اتانول 70% و ترکیب کلرهگزیدین گلوکونات 2% با اتانول 35%  ضد عفونی  شد. میزان و شدت فلبیت و عفونت موضعی بوسیله یک معیار 4 گزینه ای ارزیابی شد.داده ها با استفاده از نرم افزار آماری   SPSS  و تستهای  آماری آنالیز واریانس یک طرفه و  t-testمورد  تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: بیماران سه گروه از لحاظ سن ، جنس، اندازه کاتتر و محل فرو بردن کاتتر اختلاف معنی داری با هم نداشتند.میزان بروز فلبیت در سه گروه بتادین، اتانول و ترکیب کلرهگزیدین گلوکونات با اتانول بترتیب 53% ،46% و 22% بود. عفونت موضعی در 3 نفر از بیماران گروه بتادین روی داد ولی هیچکدام از بیماران دو گروه دیگر عفونت موضعی نداشتند.

نتیجه گیری: استفاده از ترکیب کلرهگزیدین گلوکونات 2% با اتانول 35%در مقایسه با بتادین10%  و اتانول 70%  برای آماده سازی محل فرو بردن کاتتر خطر فلبیت را  در بخشهای داخلی کاهش میدهد.

دریافت: 1394/9/4 | ویرایش نهایی: 1398/4/9 | پذیرش: 1394/9/4 | انتشار: 1394/9/4 | انتشار الکترونیک: 1394/9/4