دوره 1، شماره 4 - ( بهار 1395 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 24-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valiee S, Negarandeh R, Dehghan Nayeri N, Valiee R. Exploring the experiences of ICU nurses caring for end stage patients: a qualitative study. SJNMP 2016; 1 (4) :11-24
ولیئی سینا، نگارنده رضا، دهقان نیری ناهید، ولیئی روجیار. تبیین تجربه پرستاران مراقبت ویژه از مراقبت بیماران مرحله آخر حیات : یک مطالعه کیفی. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1395; 1 (4) :11-24

2- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

مقدمه و هدف: این حقیقت که علی رغم ارائه مراقبت، حیات عده ای از بیماران به پایان می رسد می تواند وضعیت روانی پرستاران و در نهایت امر مراقبت از بیماران را تحت تاثیر خود قرار دهد، لذا با توجه به اهمیت تجربه مراقبت پایان عمر پژوهش حاضر با هدف تبیین تجربه مراقبت از بیماران مرحله آخر حیات در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوا بود که پس از نمونه گیری مبتنی بر هدف، اطلاعات با انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار جمع آوری و پس از مصاحبه با 10 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه در شهر سنندج به اشباع داده ها رسیده و اطلاعات با روش آنالیز محتوی قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: از تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده در این پژوهش سه درونمایه نهایی آسیب روحی، باقی نماندن دین بیمار بر گردن پرستار و پایبندی به صدای درون پیرامون تجربه مراقبت از بیماران مرحله آخر حیات استحصال گردید.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نیاز به حمایت روحی از پرستاران، فراهم ساختن امکان ارائه مراقبت کامل، توجه و مدیریت شرایط بیماران و خانواده آنها و مشارکت دادن پرستاران در امر تصمیم گیری از بیماران مرحله آخر حیات را آشکار ساخت لذا مدیران باید با در نظر گرفتن این ابعاد ضمن حمایت از پرستاران با تشکیل واحد های تخصصی مراقبت پایان عمر امکان مراقبت کامل از بیماران مرحله آخر حیات را فراهم نمایند.

دریافت: 1395/2/19 | ویرایش نهایی: 1395/2/19 | پذیرش: 1395/2/19 | انتشار: 1395/2/19 | انتشار الکترونیک: 1395/2/19