دوره 2، شماره 3 - ( زمستان 1395 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasheminasab L, Zaheri F, Shahoe R, Raanaei F. The study of the incidence of neural tube defects in hospitals of Kurdistan province in 1990. SJNMP 2017; 2 (3) :31-38
هاشمی نسب لیلا، ظاهری فرزانه، شاهوی روناک، رعنایی فریبا. بررسی میزان بروز نقایص لوله عصبی در بیمارستانهای استان کردستان در سال 90. فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی. 1395; 2 (3) :31-38

2- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، fariba_ranaie@yahoo.com

مقدمه و هدف: نقایص لوله عصبی گروهی از ناهنجاریهای شایع سیستم عصبی مرکزی در نوزادان هستند که اغلب کشنده بوده و یک مشکل جهانی طبی اجتماعی می­باشند. این مطالعه با هدف تعیین میزان بروز نقایص لوله عصبی در بیمارستانهای استان کردستان در غرب ایران انجام شد.

مواد و روشها: این مطالعه بصورت آینده­نگر و توصیفی در تمام بیمارستانهای دولتی سطح استان در سال 90 انجام شد. تمام موارد نقایص لوله عصبی که در مدت مطالعه متولد شدند مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات فردی، طبی و مامایی واحدهای مورد پژوهش توسط پرسشنامه محقق ساخته جمع­آوری شد.

یافته­ها: در مدت یک سال مطالعه تعداد 27153 مورد تولد در استان رخ داد که از این تعداد 46 مورد دارای نقص لوله عصبی بودند. میزان بروز نقایص 68/1 در 1000 تولد بود. اکثریت مادران (9/60%) در محدوده سنی 25-16 سال، بدون سابقه بیماری فعلی (1/89 %) و سقط (88%) بودند. توزیع انواع نقایص توصیف شدند.

نتیجه­گیری: بر اساس نتایج مطالعه بروز نقایص لوله عصبی در استان کردستان از مطالعات انجام شده قبلی در سایر مناطق ایران کمتر است. به نظر می­رسد این کاهش در نتیجه بهبود مراقبتهای پره ناتال و ارتقاء سطح آگاهیهای اجتماعی و مادران طی دهه اخیر باشد.

واژه‌های کلیدی: نقایص لوله عصبی، بروز، نقایص تولد
دریافت: 1396/9/8 | ویرایش نهایی: 1398/4/16 | پذیرش: 1396/9/8 | انتشار: 1396/9/8 | انتشار الکترونیک: 1396/9/8